|
SiOL TV Pripombe, predlogi in vprašanja o SiOL TV, BOX, programskih shemah, kanalih, interaktivnih aplikacijah, videotekah. |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Imam TV plazmo LG, v bloku imamo SIOL optiko, včeraj zvečer so se pri gledanju TV pojavile kocke, slika je prekinjala.
Lokacija Ljubljana Bežigrad. A se je to dogajalo le pri meni? |
|
|
|
||
|
![]()
Tu pa tam zakocka tudi na optiki, vendar je to v večini primerov krivda notranje inštalacije (predolg kabel, slab kabel, stb,...). Če bo še kockalo, se oglasite na 0801000. Lahko pošljemo tehnika, ki preveri delovanje z VLC-jem, možna menjava optičnega kabla od doze do modema,...vendar, če se ugotovi krivda na inštalaciji, potem je obisk plačljiv.... (sam za opozorilo).
|
|
|
|
||
|
![]()
Predolg kabel??? Na optiki???
|
|
|
|
||
|
![]()
Signal se lahko porazgubi na slabem utp kablu
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Aja, to pa ja. Sem mislil na optične dele inštalacij. Za utp kabel je dobro dat kakšen cent več, sploh če nosite signal na daljo razdaljo (tudi glede izolacije kabla se dobro pozanimajte -> motnje pa ti heci).
|
|
|
|
||
|
![]()
Ja, utp kabel sem mislla. Na rumenem optičnem ni izgub. Edin pač pazit je treba, da se ga ne "precvikne"...
|
|
|
|
||
|
![]()
Večkrat berem da so skoraj za vse probleme krivi UTP kabli in kako kvalitetni bi morali biti. In kaj je merilo za kvaliteten kabel. Cena/m kabla, debelina, barva?
Sam sem položil IYStY kabel 8x0,6mm2, ga potegnil cca 30m, dal na obe strani RJ45 konektor in TV špila že dve leti brez problema. Ni mi najbolj jasno kako bi v kablu, razen če ni mehansko poškodovan izgubljal paketke pri hitrosti 5 MB/s, če mora takšna povezava delati s 100MB/s na razdalji 100m. In to v industrijskem okolju ne pa doma v dnevni sobi.Torej lahko sklepam, če je signal OK potem bo tudi UTP kabel OK. Če pa je signal slab, ti pa ne bo pomagal noben kabel. |
|
|
|
||
|
![]()
Tako podatki kot signal se prenašajo preko paketov, vendar če jih je za hitrost 5Mbps ne pomeni da se prenašajo počasneje, le manj jih gre preko povezave na časovno enoto. Hitrost posameznih paketov pa je enako hitra zato so tudi enako občutljivi na izgube.
|
|
|
|
||
|
![]()
Sam imam vec kot 35m utp kabla, pa ni noben drag. Navaden nek dobesedno Češki. TV dela brez problemov, razen kadar ga šteka siol. Tako da nekateri na helpdesku ki so me prepricevali da prihaja do napak ze na 8m kabla je malce za ušesa privlečena po moje. Na koncu se je izkazalo, da je krivec zadnji FW za modem da je kockalo. Pa nisem želel tečnariti in sem priklopil Sagem-a, pa zadeva deluje brez napak. Edino se telefonija obesi občasno na žalost.
|
|
|
![]() |
Značke |
kocke, plazmi |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Zakaj se pri rdeči najbolj vidijo kocke | madmitch | SiOL TV | 0 | 02.05.2007 10:07 |
Kocke | nejcx11 | SiOL TV | 1 | 21.12.2006 21:06 |
KOCKE kockice | moglasi | SiOL TV | 25 | 16.09.2006 17:08 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 23:17.