|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
Držala je partijo na oblasti, utrjevala neodvisnost med dvema blokoma, in med tekanjem s štafeto in kopanjem tras za avtoceste se je šla tudi pridiganje komunhipijevskih pravljic o miru in ljubezni med narodi in ljudmi tega sveta itd. Ni čudno, Tito je bil v Indiji zdavnaj pred Beatli! :cool2: '91 je razpadla natanko zaradi tega, ker so ji ukazali, naj se temu izneveri. Niso 1953-55 ZDA pošiljale Ratnom vazduhoplovstvu F-86G-jev za krotenje balkanskih plemen, no! Pa tudi, če bi bil to res primarni cilj - še vedno bolje kot tisto, kar je sledilo. Jaz bi vsekakor raje videl, da slovenski vojaki nadaljujejo tradicijo bratstva in enotnosti z evropskimi vojaki, kot pa z ameriškimi! ![]() |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
||
|
![]()
Seveda ni smisla za nubeno drzavo v EU nm evropejcem je pac od nekdaj usojeno da se imamo nekaj več kod druga država, verjamem da se ima čist vsaka država za nekaj več kot ostali sosedje.
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Švicarska država temelji na srednjeveških lastniških srenjskih občinah(kot občine naših pradedov!), ki so nespremenljive, saj se za vsak meter ve čigav je že stotine let..Tudi to očitno še kar deluje, pa poglej naše balinanje z občinami, ki traja od 1866 in bo trajalo še stoletja. Zaostali švicarski srednji vek, ha? ![]() |
||
|
|
||
|
![]()
Monarhofamilije so sestavile evropske države iz kneževin. Zato jih ohranjajo kot simbole svoje starodavne državnosti, ker so ti kralji prvi začrtali prostor in meje njihove države..
Zato so jih v Jugi divje razglašali kot anahronizem. Zato nam še vedno ne prebije, da imajo ti monarhi kot simbol tudi danes zanje izreden državotvoren pomen. Država, to sem jaz(avtor, kardinal Richelieu je bil le samo kardinal), se bere drugače kot so nam nakladali pri zgodovini. Le Francozi(kot vedno) prisegajo obratno. Republika naj bi ustvarila Francijo.. ![]() |
|
|
|
||||||
|
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Katera monarhofamilija pa je sestavila Slovenijo? Sovjetska? ![]() |
|||||
|
|
||
|
![]()
Formalna last ene institucije-kralja, saj državne strukture kot j poznamo od 1866 niso poznali. Država je delovala ročno-sproti in razdrobljeno.! Oseba kralj je druga pesem. Osebo kralja je v imenu institucije kralja angleški parlament vrgel s prestola. Ker je škodil kralju instituciji!
Zemljiško knjigo dobivamo spet šele sedaj.. Prva je začela nastajati po 1866. Seveda imajo Amerji še veloko komponent sredjeveške zakonodaje... Zakaj imamo mi rimsko pravo, amerji pa angleško srednjeveško? Ker smo oboji zaostali? Če bi vsak Slovenc znal jasno povedat(kot vsak Francoz), da smo republika, nastala 1991, bi tudi mi zgledali malo bolj pošlihtani ke:wink: v bučo. |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
||
|
![]()
Treba bo začeti zbirati suhljad in postavljati grmade na vrhove, Turki prihajajo!
http://novice.siol.net/default.aspx?...60314113626108 Glede na to, da je v Nemčiji več Turkov, kot šteje slovensko prebivalstvo, bi mogoče lahko razpisali referendum še o suspenzu Nemčije iz EU, dokler ne reši turškega vprašanja! ![]() |
|
|
Značke |
ima, smisel, sploh, še |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 11:19.