|
Slovenija aktualni politični dogodki v Sloveniji ... |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
http://www.siol.net/slovenija/novice...studentov.aspx
Študentje, boste zopet zahtevali slabši jutri? Še naprej želite podpirati nekaj veljakov iz ŠOUa, ki si bo že v študentskih letih nagreblo dovolj za vse življenje? Še naprej želite postati sveži diplomanti, pred katerimi bo imel vsak bruc prednost pri zaposlitvi? Še naprej želite, da na vaš račun služijo le študentski servisi, medtem ko vam ne teče delovna doba in ste mizerno plačani? Še naprej, želite podaljševati nekvaliteten študij? Če je odgovor na vsaj eno vprašanje DA, potem se le udeležite teh demonstracij... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
me samo zanima, če kdo morda ve... kakšno je razmerje med vsako leto na nov vpisanimi študenti in tistimi, ki na leto uspešno zaključijo študij?
|
|
|
|
||
|
![]()
Če pogledaš na primer ministrovo študiranje, mora biti razmerje kar......................... no comment.
|
|
|
|
||
|
![]()
? se opravičujem, ampak tvoj odgovor mi ne pove ničesar... res ne.
|
|
|
|
||
|
![]()
Jaz sem malce pokukala na tole spletko http://www.stat.si/tema_demografsko_izobrazevanje.asp
In tam je nekaj zanimivih posatkov … recimo … Po prvih zbranih podatkih je v študijskem letu 2009/10 na višje strokovne šole vpisanih 16.973 študentov, v visokošolski dodiplomski študij na univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih s koncesijo pa 79.043 študentov. V študijskem letu 2007/08 je na višješolski strokovni ter na visokošolski študij vpisanih 115.445 študentov. V študijskem letu 2006/07 je na višješolski strokovni ter na visokošolski dodiplomski in podiplomski študij vpisanih 115 944 študentov. Nato pa še razveseljiv podatek … o naših vrli hard working mladini … V koledarskem letu 2008 je na višjih strokovnih šolah in visokošolskih zavodih diplomiralo 17 221 študentov, med njimi kar dve tretjini žensk. V letu 2006 je na višjih strokovnih šolah in visokošolskih zavodih diplomiralo 17 145 študentov ali za 8,6 % več kot v preteklem letu. No … če od povprečno 115 000 odštejemo povprečno 17 000 potem dobimo številko … ki potrjuje, da mladina mora na ulice … in to z metlami in lopatami v rokah … eni naj delajo na odsekih, ki se gradijo … drugi naj pa pometajo obstoječe … ulice študentom ... ![]() ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU) televizijsko oddajo Hri-Bar na nacionalki sponzorira v višini 50 tisoč evrov
Vir: Finance Par štipendij so še na ta način vrgli v zrak... |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() Nič čudnega, da študentje od države ne zahtevajo, naj jim omogoči študij (in delo po njem), temveč, naj jim omogoči delo med študijem (obdobje po njem pa itak ne obstaja). |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
to seveda ni izgovor za lenuharjenje... študentsko delo je v prvi vrsti kradenje samim študentom, ampak se razvajeni smrkavci tega ne zavedajo... problem je le v tem, da redni študent po zakonu ne more drugače delati, kot preko servisa, saj zaradi takega dela tudi honorarne zaposlitve odpadejo. |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
Tole me je malo zmotilo. Če bi napisala, nekateri recimo, se v tole ne bi vtaknila, tako se pa moram. Moja hčerka ni prav nič razvajena, pa vseeno dela (oziroma, bolj prav bi bilo, če rečem, da ravno zato, ker ni razvajena, dela). Kolikor jaz poznam razvajene smrkavce, ti ne delajo, ker jih ta stari razvajajo ![]() Je pa pri tem zakonu tako, kot pri vseh takih rečeh: zaradi anomalij, do katerih pride (servisi, študentski funkcionarji in podobno), bodo nazadnje nasrkali ravno tisti, ki jih ta denar res predstavlja vir preživetja (na žalost), tisti, ki sistem izkoriščajo, se bodo že znašli. ![]() |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
preberi prosim še 1x moj zadnji stavek... pravim, da študenti nimajo druge možnosti, kot da delajo preko servisa, saj za njih ne obstaja drugačna oblika (legalnega) dela. sem za študentsko delo, vendar ne prek servisa, ki pokrade milijončke. študentje delajo tudi drugod in si marsikdo sam plačuje šolanje - a nikjer preko servisov... seveda nam funkcionarji perejo možgane s tem, da v tujini ni št. dela. seveda je! študentje delajo, a v drugačni obliki. pa še vedno trdim, da je lenuh, kdor kao študira in vleče status, doma jim gatijo vse v rit, delajo pa kak mesec ali dva, da si privoščijo počitnice na maldivih... mogoče tvoj otrok ni tak, ampak je procent razvajenih lenuhov velik, tudi med mojimi (bivšimi) sošolci. in ravno slednji so najbolj glasni, ko se gre za št. delo, saj jim ne ustreza, da bi sprejemali odgovornost, ki jo prinaša redno ali honorarno delo. okej, med prostestniki je seveda še lep procent tistih, ki itak ne vejo, za kaj se gre in jim je važno edino, da se grejo pred parlament zadet in napit... o teh niti ne bi komentirala, ampak če se boš a dan demonstracij sprehodila tam mimo, boš videla o čem govorim. še vsakič je bilo vse poko.zlano okoli maxija... |
||
|
Značke |
demonstracije, maja, Študentske |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
vprašanja, nasveti,potopisi + opozorila za popotnike + iščem sopotnike ... | Girl16 | Potovanja | 362 | 18.09.2016 20:51 |
kratka vprašanja, nasveti, predavanja ... | kalin | Gospodarstvo | 176 | 29.10.2009 20:39 |
Iran | čudežni | Svet | 95 | 29.06.2009 22:22 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 19:41.