|
||
|
![]()
Tudi mene motijo te stvari, pa naj bo verski ali državni ali bilokak praznik, ali nedelja. Ker je na koncu navadno tako, da se v nedeljo pripeljejo (k nam na deželo, v svoje vinogradke) kaki mesti penzionisti in v nedeljo popoldne škropijo, kosijo, žagajo... jah, kak lepo da imamo na deželi za vikend mir
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
mene moti samo, če je tako zgodaj, da še spim ...
|
|
|
|
||
|
![]()
Kaže , da marsikdo ne ugotavlja poante.Pa saj me ne moti to da delajo , vendar pa , takrat ko mi praznujemo se ne sme , drugače pa , saj to ni naš praznik , torej danes pa lahko. Me zanima , če je kdajkoli pri kakšnem obredu kateri od velmož kaj na to temo povedal. Mimogrede , tudi možje pšostave bi morali ukrepati , mislim da na državni praznik tudi s traktorjem ne sme na ceste , vsaj na določene(mislim da magistralke ali kako se že imenujejo) , danes pa na cesti en kup traktorjev. Pa mislim , da bolj ovirajo promet kot tovornjaki , ki jih pa razen redkih izjem ni.
|
|
|
|
||
|
![]()
ajaaaa ... le kdo bi si mislu, de mamo zdej že vaše in naše praznike ...
ker na večino praznikov itak delam, je vseen če sosed še kosilnico vozi ... sori vsem, ki danes praznujete in vas nisem razumela lih tanajboljš ... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Glede na to, da pač državljani Slovenije ne slavijo vseh praznikov enako, se prazniki nekako delijo na "vaše" in "naše"....nekaterim je vseeno, kakšen praznik je, važno je da so doma......drugim je spet vseeno, če sosed za praznik s kosilnico brni, ker pač delajo.......
Sicer pa polega zakona o javnem redu in miru ima ponavadi vsaka občina sprejet odlok, kjer je ponavadi določeno, da se ne sme ustvarjati hrupa ponoči ter ob nedeljah in praznikih skozi ves dan.......vendar se tega itak večina ljudi ne drži....... |
|
|
|
||
|
![]()
19. člen
V I., II. in III. območju sta uporaba kosilnic, škropilnic, žag in drugih naprav z motorji na notranje izgorevanje, vrtalnih in brusilnih strojev, kladiv in žag ter izvajanje drugih hrupnih vrtnih in hišnih opravil, ki povzročajo v okolju visoke ravni hrupa, dovoljena od ponedeljka do sobote med 8. in 19. uro. Uporaba naprav in izvajanje opravil iz prejšnjega odstavka sta prepovedana tudi na praznik, če je dela prost dan. Omejitve iz prejšnjih odstavkov ne veljajo za opravljanje nujnih vzdrževalnih del. Omejitve iz prvega in drugega odstavka tega člena ne veljajo v III. območju za opravila, povezana s kmetijsko dejavnostjo. Ja res se ga večina ne drži. Cel teden je mirno, za praznik pa navali, gara in ropota, da ni res. Ma čudn je ta folk. K njemu ne paše, da nekaj ropota je pa tečen k sam satan, pa kr kregal bi se. Torej, če želite biti količkaj prijazni do sosedov, ne boste popolnoma nič zamudili, če še na praznik ne boste povzročali nepotrebnega hrupa. ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Jaz navadno nikoli ne vem kateri praznik je kdaj, pa tudi zanima me ne. Zaradi mene jih lahko tudi vse ukinejo....
|
|
|
|
||
|
![]()
Pst, ko sem jaz to rekla, so mi rekli, da je to nemogoče, da vsi poznajo praznike...
|
|
|
|
||
|
![]()
Nekaterim se pač zdi skoraj nemogoče, da ne bi vedel kdo za tistih nekaj praznikov, ki so tudi dela prosti dnevi, zakaj so prazniki.......
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Razumem. Vem, da je bil včeraj OF dan, ampak baje ni več OF dan...
![]() Sredi avgusta enkrat je nekaj krščanskega, potem je prvi november, pa božič, novo leto, prešeren.... A sem katerega izpustila? |
|
|
Značke |
javni, mir, red |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
kužki in javni lokali | Matilda | Živalski svet | 101 | 25.02.2007 12:08 |
problem v zdravstvu, ki se tiče nas vseh! | alpina | Slovenija | 79 | 29.01.2007 18:48 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 23:41.