|
O storitvah Informacije o ponudbi storitev Telekoma Slovenije |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Živjo!
Prosim za pomoč, če ima kdo podoben problem. Pred kratkim sem prešel na Top trio C paket (internet 30/5), prej sem imel 20/5, vendar pa je hitrost interneta preko wi-fi še vedno prenizka. Ob izključenih obeh boxih in vseh drugih napravah je hitrost prek wi-fi okoli 20 Mb/s, čeprav je prenosnik zraven modema. Zanimivo pa je, da ko na boxu istočasno spremljam HD program, ostane hitrost interneta nespremenjena. Ko pa spremljam 2 HD programa ali pa še snemam HD program, pa se hitrost zniža na okoli 17-18 Mb/s. Internet preko kabla deluje normalno. Hitrost ob ugasnjenih boxih in drugih napravah je blizu 30 Mb/s. Ko vklopim HD program, se hitrost zniža na okoli 24 Mb/s. Težavo sem že javil tehnični pomoči, kjer so ponastavili modem, vendar sprememb ni. Sklicujejo se na okoliščino, da je povezava prek wi-fi bolj nestabilna kot prek kabla, kar razumem, vendar je razlika v hitrosti občutno prevelika, sploh ker sem imel prenosnik ob testiranju v neposredni bližini modema. Po mojem bi bila normalna razlika okoli 0,5 do 1 Mb/s, ne pa skoraj 10Mb/s. Sem testiral tudi na ženinem prenosniku in je hitrost podobna (malo čez 20 Mb/s). V čem je problem? Ali je treba kaj prenastaviti na modemu? |
|
|
|
||
|
![]()
Ti hitrost stestiraj prek kabla,šele potem začni iskat napake in prijavljaj na tehnično pomoč,ker wifi ni verodastojen podatek o tvoji hitrosti.
|
|
|
|
||
|
![]()
Nekje okoli 20 Mb je čisto normalna praksa za brezžično omrežje tipa G. Če hočeš kaj več boš moral ali kupiti svoj usmerjevalnik, ki podpira tip N ali pa doseči, da ti TS zamenja modem.
Dober članek: http://www.speedguide.net/faq/what-i...f-wireless-374 |
|
|
|
||
|
![]()
Drži, kot je napisal mnheia. Hitrost je odvisna tudi od tipa (standarda) brezžične povezave (tako na strani modema kot tudi brezžične kartice v računalniku).
Na ZS mi lahko pošljete uporabniško ime in bom preveril kater modem imate in kakšen standard podpira. lp Jasmin |
|
|
|
||
|
![]()
Sem vse pregledal. Moj modem podpira standard 802.11n in tudi kartica v prenosniku podpira ta standard. Hitrost pa je še vedno pod 20 Mb/s, naročenih pa imam 30 Mb/s.
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Sporoči če bo kaj efekta. Imam pa modem Innbox V50U Home Gateway. |
||
|
|
||
|
![]()
Potem ti priporočam, da narediš tako kot je napisal krepki. Ko bomo vedeli, da ti gre skozi kabel polna hitrost pa lahko ugotavljamo naprej.
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
||
|
![]()
Če pogledate podrobnosti povezave, ali se vam povezava vzpostavi v N standardu? Kolikšna je hitrost vzpostavljene lokalne brezžične povezave med modemom in računalnikom?
LP Matej |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Lp |
||
|
![]() |
Značke |
hitrost, interneta, preko, wifi |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Hitrost Interneta + TV - VDSL | koli99 | SiOL TV | 12 | 28.03.2013 13:05 |
Hitrost interneta pri Siolu | jaznanetu | O storitvah | 3 | 01.07.2011 09:58 |
Zvišanje hitrost interneta | mckmck | O storitvah | 3 | 28.09.2009 14:48 |
Kazenske točke | maestro II. | Avtomobilizem | 23 | 05.09.2009 15:56 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 10:36.