|
Gastronomija hrana in pijača, kuharski recepti, nasveti... |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Palačinke se bodo lepše spekle, če daš maso pred peko za cca 1 uro v hladilnik.
|
|
|
|
||
|
![]()
Palacinke bodo se posebej slastne, ce jih boste zmesali z roko in ne z mesalnikom ter s cim manj gibi. Finta je v tem, da se zaradi preintenzivnega razbijanja mesalnika proizvede prevec glutena, kar je super za kruh in testenine, ne pa tudi za palacinke.
Kuskus bo mnogo slastnejsi, ce ga boste kuhali na sopari in to tako, da ga po polovici kuhanja (priblizno 15 minut) stresete na hladen pekac in ga z olivnim oljem naoljenimi rokami malo prebirate, dokler se ne ohladi. Potem pa nazaj in skuhat do konca. |
|
|
|
||
|
![]()
glede palačink se strinjam z đerijem ... tudi žlička sladkorja da palačinlam tiste lepe rjave pikice ...
sicer pa enako velja za biskvite ... finiš je vedno vmešavanje na roko, čim manj gibi in rahlo mešanje v eno smer ... |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Upam da je kaj pomagalo. Aja, glede palačink, jaz dam včasih not bananin puding, ko delam maso namreč. Noro dober okus. |
||
|
|
||
|
![]()
V taksnih primerih jaz uporabljam likerje. Bananin liker v maso ter seveda nic sladkorja. Bistveno manj kemijskega mesetarjenja od pudinga, ki vsebuje skrob, ki se razlikuje od moke, po nepotrebnem veze vodo in se bi lahko nasteval. Glede okusa kot taksnega pa super ideja
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Tale z likerjem je pa še boljša kot moj puding
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Opcija je tudi bananin ekstrakt. Mislim, da se dobi v takih cist majhnih flaskah v skoraj vseh supermarketih. Tudi likerji namrec znajo biti problematicni, ker ne ves tocno kaj zaene sladkorje imajo notri, zaradi cesar se med kuhanjem lahko zgodi kaj nenavadnega...
Moje najljubse palacinke so pa seveda flambirane v mesanici karameliziranega sladkorja, masla, pomarancnega soka, malenkosti pomarancne lupinice in grand marnierja kot zazigalno sredstvo ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Men so pa najljubše palačinke iz polnozrnate moke in kazeina... tko krhke da jih je že obračat težko. Notr pa namazan borovničev jogurt
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Že skuhan riž zmešajte z malo olja, v katerem ste prepražili pol stroka česna (katerega koščke ste prej odstranili), lahko tudi z dvema ali tremi klinčki poleg.
Da se testenine med kuhanjem ne sprimejo, v vodo (tik preden zavre) dodajte žlico olja. Krompir se hitreje skuha, če pustite, da zavre v neslani vodi (in mu kisle snovi - limonin sok, vino ipd.) dodate, ko je že napol skuhan. |
|
|
|
||
|
![]()
Nekaj dobrih sadnih izvlečkov se dobi v Muellerju.
|
|
|
Značke |
majhne, pomoč, skrivnostivelika |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 19:48.