|
SiOL TV Pripombe, predlogi in vprašanja o SiOL TV, BOX, programskih shemah, kanalih, interaktivnih aplikacijah, videotekah. |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Zdravo,
Danes smo priklopili Neo in me zanima kje v nastavitvah lahko nastimam 16:9 sliko. Trenutno nekatere programe vidim v 4:3 čeprav na Box-S isti program prikazuje na 16:9. |
|
|
|
||
|
![]()
Te nastavitve trenutno še ni.
Lp Črt |
|
|
|
||
|
![]()
Torej je starejši Box glede tega naprednejši? Oo...
|
|
|
|
||
|
![]()
BOX sliko raztegne, kar ni prav. Res je, da ni črnih robov, je pa slika odrezana, obrazi raztegnjeni. V obeh primerih je izvor v 4:3.
Lp Črt |
|
|
|
||
|
![]()
Ne bo držalo. Sitel TV je na Box-S popolnoma lepa slika, medtem ko na Neo prikaže kot da je anamorphic slika (skrcena). Lahko tudi slike priložim.
|
|
|
|
||
|
![]()
ma brez veze se je z njimi ukvarjat. tehnična pomoč je izjavil, da ne ve, zakaj sta RTS maribor in Net v 4:3, če pa je jasno razvidno, da sta v originalu 16:9.
|
|
|
|
||
|
![]()
Hja, takole je s tem. V programski shemi se nahajajo programi, ki imajo razmerje slike v različnih formatih, večinoma 16:9 pa tudi 4:3 (VH1 Classic, DM SAT, Klasik TV...). NEO prikazuje razmerje slike programov v takšnem formatu, kot mu je posredovan s strani operaterja (Telekom). Problem nastane, ko operater (Telekom) ali pa nek distributer programa napačno nastavi razmerje slike pri sami retransmisiji programa, ki ga NEO potem predvaja. Primeri takšnih programov so: RTS Maribor, TV AS, NET TV, RTS 1, RTS 2, kjer programi primarno oddajajo sliko v razmerju 16:9, operater oz. distributer pa potem "pokvari" razmerje slike pri sami retransmisiji signala. V večini primerov gre za napačno nastavitev na MPEG4 encoderjih, kjer se transkodira signal iz MPEG2 v MPEG4. Zakaj BOX-S na zgoraj omenjenih programih prikazuje pravilno (16:9) razmerje slike? Zato, ker ima BOX-S privzeto nastavljeno tako, da predvaja vse programe v razmerju 16:9, ne glede na to kakšno razmerje slike je nastavljeno na samem izvoru. Zato BOX-S pri programih, ki primarno oddajajo sliko v razmerju 4:3 raztegne sliko na 16:9 in to je narobe. Je pa res, da BOX-S za razliko od NEO omogoča spreminjanje nastavitev razmerja slike.
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
||
|
![]()
Zakaj imajo samo določeni programi napačno nastavljeno razmerje slike ti težko odgovorim, lahko pa z gotovostjo trdim, da je napaka posledica napačnih nastavitev na MPEG4 enkoderju. Mene bolj moti to, da imajo odgovorni tako ignorantski odnos in si ne dajo dopovedat, da ni težava v
samem komunikatorju, ki trenutno ne podpira različnih nastavitev za razmerje slike ampak v samem video izvoru, ki ga komunikator predvaja. RTS Maribor, TV AS, NET TV, RTS 1, RTS 2 - MPEG2 (16:9) / MPEG4 (4:3) |
|
|
|
||
|
![]()
Mene najbolj moti to, da Box in Box S, ki štejeta starost pamtiveka vse to imata. Neo, kot novinec pa pol funkcij nima. Med drugim tudi HD slovenske programe, L O L! Box in Box S mi predvajata Pop tv HD, Neo pa ne?! A ni tako, da naj bi Neo ponujal bolj kakovostno sliko? Zakaj potem takem nudi slabšo (SD) kakovost in ne HD?
Vesel sem, da nisem paketa menjal zaradi Neo-ta, ampak zaradi boljše cene za hitrejšo linijo. Ker ta wannabe smart device ni niti S od smart. Kaj šele device. |
|
|
![]() |
Značke |
169, neo, programi, vsi |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Kabelska TV - analogni programi | mepa | SiOL TV | 14 | 24.01.2012 15:26 |
Slovenski programi! | Kiowa | SiOL TV | 1 | 07.10.2010 18:09 |
Tv programi problem | AndreJ17 | SiOL TV | 0 | 06.07.2009 20:22 |
Siol TV mpeg2 določeni programi ne delujejo več | rahonet | SiOL TV | 1 | 29.05.2009 06:09 |
programi za gledanje SiolTV | dekoman | SiOL TV | 4 | 12.01.2009 15:18 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 19:21.