|
||
|
![]()
Nkoli, ker bodo ostali v evropi vedno pred nami.
![]() Ne glede na stanje gospodarstva- ampak zatečenega stanja ob uvedbi eura. ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Glede "prodajabilnosti" se strinjam s tabo. To bi bilo nujno uvesti tudi v državno upravo v obliki recimo temu "kavcij" ob podajanju ugovorov na sklepe in odločbe. Vsak, ki ve, da je oškodovan s kakšnim neupravičenim sklepom ali odločbo bo brez strahu položil recimo 200€ kavcije, saj bo vedel, da bo ob rešitvi ugovora njemu v prid ta denar dobil vrnjen medtem, ko bodo vsi mahinatorji, ki podajajo pritožbe kar na vse povprek "že reda radi", da zadeve čim bolj zavlečejo, krepko premislili ali se jim splača državi "šenkati" še dodatnih 200€! Na ta način bi se občutno zmanjšalo število "balastnih" zadev, delo pa bi bilo z manj ihte opravljeno hitreje in predvsem kakovostneje. Prav tako predlagam plačilo tudi vseh raznoraznih potrdil, ki jih morajo organi državne uprave izdajati strankam na njihovo zahtevo. Tarife - notarske!
Evo moj predlog, da ne boš govoril, kako samo šimfam. ![]() Lep večer vsem skupaj... ![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Kavcija se mi zdi odličen predlog - predlagaj ga Virantu ali pa podturi kakšni politični stranki. Glede potrdil pa obstaja bolj elegantna resitev. Potrdilo si potegnes z neta in natisnes doma. Isto kot avionska karta. Gor je zapisana koda, ki jo lahko vsak preveri preko neta. Tako se znebis dveh tezav - cakanja v birokratskikh vrstah in lenih birokratov. ![]() |
||
|
|
||
|
![]()
Zdaj jaz nečesa ne razumem: v spominu imam Kajtimara ki je na tem forumu že pred časom povedal da je šel v penzijo. A torej v penziji tako trdo delate? Ali pa si morda penzijo "vrnil" in se spet zaposlil?
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() Lahko noč vsem skupaj... ![]() |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() Vsem odličnim delavcem, ki jih kapitalisti izkoriščajo in ne znajo ceniti (plačati) njihovega dela priporočam , da zamenjajo kapitalista. Če to ni možno, naj sami postanejo kapitalisti (sem štejem tudi s.p.) in tako pridejo do plačila, ki bo odraz njihovih sposobnosti. |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
In zakaj se izogibaš odgovoru, ki bi takim tvojim trditvam dal potrebno kredibilnost? Drugače pa meni ni prav nič smešno ko se mi na razpisih, kjer recimo sodelujem, pojavljajo "mladi podjetniki - penzionisti" z dumping ponudbami, ki si jih lahko privoščijo samo zato ker jim vsi ostali "normalni podjetniki" plačujemo penzijo... In taki naj mi potem še pametujejo o stanju v gospodarstvu in razlogih za nizke plače... |
||
|
|
||
|
![]()
Vsako delo je častno, tudi v javni upravi in vsak si za to delo zasluži tudi plačo.Ta pa kakršna je, pač je. Vsak si želi večjo in vsak smatra, da je njegovo delo več vredno kot drugo s tem pa pogojena višina plače.
In da delavci v javni upravi niso navajani delat, se ne morem strinjat. Poglejmo samo delavke na šalterjih na upravnih enotah in vrste pred njimi. jaz tega dela že ne bi delal, razen v skrajni sili. Kolikor mi je poznano, so tako kot v gospodarstvu tudi v javni upravi skrčili število zaposlenih ( ne govorim o državni upravi nasploh, kjer se je verjetno povečalo - razni sorodniki in prijatelji- ampak to samo na vodilnih in vodstvenih mestih ), dočim tisti neposredni izvajalci del morajo še kako delat. In kolikor mi je znano, tudi plače niso bogve kake. |
|
|
|
||
|
![]()
Plače so v skladu s produktivnostjo, cene pa se v EU kot odprtem trgu iz
leta v leto bolj izenačujejo. Tudi slovenske cene bodo v nekaj letih blizu avstrijskim ali furlanskim (Italy). |
|
|
Značke |
bomo, plače, sloveniji |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Do kdaj zanositi? | jurka | Zdravje | 72 | 11.11.2010 10:41 |
Danes bomo jedli [Samo ideje z recepti] ... | Cvetlični deček | Gastronomija | 108 | 28.09.2010 15:50 |
Širitev ponudbe na ostalih krajih v Sloveniji | mon | O storitvah | 8 | 24.07.2007 09:33 |
Sinope - kdaj spet? | schnapsi | O storitvah | 1 | 05.12.2006 15:03 |
Kdaj siol tv v občini Markovci | miran74 | SiOL TV | 1 | 25.09.2006 21:02 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 23:52.