|
SiOL TV Pripombe, predlogi in vprašanja o SiOL TV, BOX, programskih shemah, kanalih, interaktivnih aplikacijah, videotekah. |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Hej,
lep pozdrav vsem "naprednejšim" uporabnikom. Sama žal nisem med njimi. ![]() Kolikor sem brala po forumih je snemanje na VHS načeloma omogočeno, a samo tisti program, ki ga pustiš vklopljenega preden greš od doma. Kolikor razumem, lahko TV izklopiš, samo da STB ostane prižgan? Časovno zakasnjeno snemanje potem sploh deluje? No, glavna težava je seveda priklop. Poskusila sem že vse mogoče variacije priklopa prek scart kablov, pa zaenkrat še nisem bila uspešna, zato prosim za pomoč! Imam naprave: STB Sagem: scat izhoda TV in VCR TV Gorenje AK30: scart izhoda EXT I in EXT II VCR Grundig Vivanco GV3143: scart izhoda AV1 (EURO AV) in AV2 (DEC./EXT.) Trenutno so povezane: STB s TV: scart TV ---> scart EXT II STB z VCR: scart VCR ---> scart AV2 TV z VCR: scart EXT II ---> scart AV1 Če na TV priklopim na kanal AV2 vidim Siol TV. Če na TV priklopim na kanal AV1 vidim tisto, kar je že posneto na VHS, če pa predvajanje VHS ustavim, se mi pojavi moder ekran in napis "No signal. Check antenna connection." Če pritisnem na gumb snemaj, se mi posname taisti moder ekran, brez napisa. Mi lahko prosim poveste, ali sem narobe zvezala naprave, ali preprosto ne znam poiskati pravega kanala na TV/VCR? ![]() Se opravičujem za daljši post in se že vnaprej zahvaljujem za odgovore na moja arhaična vprašanja ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Če hočeš snemati na VHS moraš priključiti scart izhod iz STB-ja na VCR in na VCR-ju izbrati AV. VCR izhod (scart) pa pač priključiš na TV. Potem pa samo pritisneš REC in zadeva se že snema. Zelo enostavno.
Nikakor pa ne obe škatli priključevati na TV, signal iz STB-ja mora iti skozi VCR. |
|
|
|
||
|
![]()
Hej, hvala za hiter odgovor. Tudi sama sem mislila, da bo tako preprosto
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Nobene veze nima digitalen signal. V STB se namreč pretvori v analognega, kateri se vodi preko SCART kabla. Pri VCR je običajno drugi VCR konektor predviden za dekoder npr. satelitskih programov (običajno je tudi druge barve!). V nastavitvah VCR moraš nastaviti, da preko njega sprejemaš video signal. Moder ekran dobiš, ker AV2 na VCR nimaš pravilno nastavljenega
Vezava: STB-TV poveži na TV-EXT 1 STB-VCR poveži na VCR AV 2 VCR AV 1 poveži na TV-EXT 2 Vhod v VCR nastavi na AV2. Poskusi tako in poročaj. |
|
|
|
||
|
![]()
IPTV je slovo za VHS. kot je zgoraj rečeno pa se da.
Investicija v BOX bo v primeru, da dosti gledaš v posnetku (si navajena snemanja analogne TV) smiselna. Druga verzija pa je snemanje prek PC. Verjetno pa ti bo problem sami spedenat, če zadev ne poznaš. |
|
|
![]() |
Značke |
snemanje, vcr, vhs, videokaseta, videorekorder |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Snemanje Siol TVja | Trgovec | SiOL TV | 6 | 05.10.2009 12:47 |
OnemogoČeno snemanje z tv komunikatorjem sagem | hafo123 | SiOL TV | 11 | 02.10.2008 20:06 |
free programcek za snemanje z neta | SlovenskiSlavcek | Računalništvo in internet | 7 | 30.03.2008 20:30 |
Siol TV in snemanje na DVD?! | Palinko | SiOL TV | 1 | 26.01.2007 12:37 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 05:55.