|
Gastronomija hrana in pijača, kuharski recepti, nasveti... |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
:D:D:D
Pri "Helini solati" vsaj ni p-jev in b-jev. ![]() Pa dajmo: Helina Šobpska solata: Na rezine narezan paradiznik, papriko, na male koscke nasekljan feferon, olupljeno ter izkosciceno kumaro narezano na kocke zmesamo v veliki skledi. Prelijemo z mesanico olivnega olja, jabolcnega kisa, soli, vode ter fete (tiste iz tetrapaka), se malo pomesamo in na vrh naribamo debelo plast belega sira iz slanice. jaz to jem kar z zlico.... ![]() Look what they done to my song ma... |
|
|
|
||
|
![]()
ne pa nisem.
![]() ok, saj ni nič posebnega. Sestavine: veliko pora 1 pišćančji file začimbe (po želji) basmat iriž Piščančji file narežemo na majhne rezine in ga začinimo. V voku segrejemo malo olja in prepražimo piščančje rezine. Ko je na pol kuhano, vržemo noter na drobno narena por in pražimo. Med praženjem skuhamo basmati riž. Ko je vse kuhano, najprej damo na krožnik riž in na riž meso. ![]() ![]() ------------------------------------------------------------------------ Every day of my life I'm forced to add another name to the list of people who PISS ME OFF! ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Jest sm jedu sardelce, mešano solato po domač. To je paprika, paradajz, kumare, čebulca pa popečene bučke. Gor je treba polit bučn ole pa čist mal jogurta. Čez sm pa en jupi zvrnu.
================================================== Slovenija moja dežela. Živim pa na smrek. |
|
|
|
||
|
![]()
jaz sem si pa danes omislil:
- panirani osliči, - mešana solata (paradajz+kumarice) in - krompir s peteršiljčkom |
|
|
|
||
|
![]()
ma, mal sem se zredil, bo treba mal manj.
danes za zajtrk: jabolko, nujno oprano pod tekočo vodo. ------------------------ Bonasera, Bonasera |
|
|
|
||
|
![]()
curryjev riž s pšiščanščjim filejem
![]() prepražimo piščanščji file in dodamo veliko curryja skuhamo riž in ga vrežmo k mesu vse lepo zmešamo in pustimo da se še malo "paca" skupaj ------------------------------------------------------------------------ Every day of my life I'm forced to add another name to the list of people who PISS ME OFF! ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Zdele omleta z mlado čebulo, papriko in špinačo + svež paradižnik, za kosilo bomo pa še videli.
![]() 100% woman and the maraschino cherry on top of everything else. Good girls get fat, bad girls get eaten ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Jest mam pa recept za mal drgačno omleto. Potenstaš ene 20 dag mletga mesa s čebulo pa en mau slanine. Poj daš zraun še en mau frišne paprke pa na kolobarje narezan paradajz. K je use lepo potenstan (ne sme se predouh) posoliš pa popopraš. Čist na konc pa stepeš 4 debela jajca in jih gor uliješ. Prou na mejhnm ognu pokrit pečeš poj pa obrneš. Ko je pečen daš na pou pa postrežeš. Recep je mišlen za dve osebe. Eni dajo med jajca eno žlico moke d se zadeva bl zgosti. Sam je treba pazt d ni preveč moke k poj je use tko čudn.
================================================== Slovenija moja dežela. Živim pa na smrek. |
|
|
|
||
|
![]()
zaenkrat banana, jogurt, ribez, kornfleks, misli
![]() kosilo :question: |
|
|
|
||
|
![]()
makarone-skoljkice a la jaz.
koscke puranjega mesa premazes z gorcico, potreses s sladko papriko, cilijem, poprom in se cem, popeces, dodas narezano papriko v cim vec barvah in pa paradiznik, malo podusis, vsipas zraven se vse drugo, kar najdes, dodatno zacinis po navdihu in prelijes cez skoljkice, ki si jih enkrat vmes ze skuhal. ![]() ![]() |
|
|
Značke |
bomo, danes, ideje, jedli, recepti, samo |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 03:53.