|
||
|
![]()
mogoče kdo ve kako uspešno se lahko odstranijo brazgotine od prask po roki?
kje to delajo in kako? cena? |
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Brazgotine od prask....po moje niso tako globoke in grdo zaraščene, da bi jih bilo treba odstranjevat operativno.
V lekarni dobiš kontratubex, kontrakel, dermatix (/ verjetno še kaj) mazila, s katerim brazgotino zmehčaš in zgladiš. Brazgotino mažeš izmenično z bepanthen mazilom in kontratubexom, vsak dan in uspeh je kmalu opazen, garantirano. |
|
|
|
||
|
![]()
kontratubex je v redu, samo pri zastaranih brazgotinah pa ponavadi ne pomaga več.
|
|
|
|
||
|
![]()
za to je pa menda dermatix ( mal je treba povprašat v lekarni)
|
|
|
|
||
|
![]()
dermafixa pa ne poznam.
je pa res, da bo zdravljenje zmeraj bolj uspešno, če se lotimo še sveže brazgotine - takoj ko se rana zaceli. da se koža ne zabrazgotini toliko, kot bi se sicer. |
|
|
|
||
|
![]()
drži
tko da za manjše brazgotine res priporočam najprej kremo, šele nato plastično kirurgijo. Pri brazgotinah od operacij je slika malo drugačna.....vendar so posegi verjetno samoplačniški. |
|
|
|
||
|
![]()
Obtajajo tudi neki obliži v ta namen, ki so menda dosti bolj učinkoviti od krem, so pa precej dražji. Imena žal ne vem, je za povprašat v lekarnah, čeprav tudi to nisem sigurna, da se jih dobi pri nas.
|
|
|
|
||
|
![]()
mogoče pa le govoriva o isti stvari ...gel, poliuretanski obliž...za več informacij bo treba povprašat v lekarni. Jaz sem se že zanimala za obliže- v naši lekarni bi se jih dobilo po predhodnem naročilu, cena pa ni majhna.
Dermatix- klik Možnosti blaženja brazgotin: Invazivne metode * kirurški poseg * injekcije steroidnih hormonov * radioterapija * krioterapija * terapija z laserjem Neinvazivne metode * Dermatix – silikonski gel * kompresivna terapija * površinsko nanašanje steroidnih hormonov * poliuretanski obliži |
|
|
|
||
|
![]()
freya, jst tle vidm samo gel...
![]() obliži, ki jih je uporabljal znanec po neki poškodbi izgledajo kot običajen obliži, le da so prepojeni...z nečem pač. ![]() če se ne motim, jih je naročal iz tujine, ker mu naše kreme niso pomagale, ti obliži pa so mu izboljšali stanje. čist zginila pa brazgotina seveda tudi s tem ni. |
|
|
Značke |
brazgotin, odstranjevanje |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 16:24.