|
||
|
![]()
Mogoče sem malo stara in ne razumem novih tokov. Zato se sprašujem, kaj mi je prinesla demokracija?. Osebno svobodo. Saj tudi prej nisem živela v zaporu. Danes vse lahko poveš na glas. Prej pa nisi smela. Ja, povem na ves glas, pa kaj. Lahko bi bila tudi tiho, in bilo bi isto (Podobnik in njemu podobni). Imela sem enoumje ene stranke. Ta mi je najbolj všeč. Danes lahko na volilnem lističu izbiram med "n" številom strank, samo sosedov Fifi še ne kandidira. Moji in verjetno vaši izbranci vladajo, kakor bi živeli na drugem planetu. Prineslo mi je globalizacijo, svet imam na dosegu roke, ja in bombo v vsako vas. Moji otroki bodo imeli več možnosti, kot sem imela jaz. A, res? Zato mladina danes tako cveti. Še seksat si ne upajo, da se ne bodo okužili z ne vem čim. Še malo pa se bodo bolj oblekli kot slekli, preden bodo zlezli pod rjuhe. Na forumu je veliko mladih, dajte, povejte mi kaj je vam prinesla demokracija, kar vaši starši nismo imeli. Ali pa jaz ne vidim.
|
|
|
|
||
|
![]()
Ne vem, zakaj ravno ime demokracija. S trenutnim modelom vladanja, tako pri nas, kot drugod po svetu, besedica, demokracija nima blage veze. V kapitalizmu vlada kapital. Politične stranke, pa, so bolj ali manj, oprode, njegovega interesa. Zato, je "vladavina ljudstva", zgolj ena utopija, v vrsti mnogih, pravljic in mitov, s katerimi, se polnijo ušeska, plebejske, raje. Vsaka primerjava z ovčjimi tropi, pastirji, ogradami in striženjem, je zgolj naključna....
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Kaj mi je prinesla demokracija?
"Ona" nič! Prinesli pa so nam dosedanji in sedanji oblastniki in to nič dobrega!!! |
|
|
|
||
|
![]()
Ja tudi jaz se strinjam, najprej se je treba vprašat, če sploh imamo demokracijo!
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
- Prinesla nam je gnili kapitalizem, - nepotrebno zapravljanje denarja oblastnikov na račun davkoplačevalcev, (Podobnik, Erjavec itd) - rop stoletja, - izkoriščanje delavcev, da nekateri delajo zastonj ali pa za mizerne plače in stem omogočijo gnilim kapitalistom polnjenje njihovih nenasitnih žepov, - da ima človek-delavec manj pravic, kot jih je imel v socializmu, - bogatenje cerkve, - da cerkev se vtika v posle države, itd. |
||
|
|
||
|
![]()
Ja malo nas sedaj ta demokrcija jezi. Prej pa smo bili vsi navduseni, kako bo potem ko bomo svobodni, bogati, ....
Ja kaj pa sedaj. Pojma nimam. Pa lahko kaj naredimo, trenutno nic. Mogoce pocasi, bomo le skupaj stopili, se zdruzili v pravo stranko, spremenili zakone pa bo. Ja katera stranka pa to je. Saj pa so vse zato, da bo nam boljse. Vse skupaj, pa ne znajo tistega "taboljsega" najti in se dogovoriti. Saj pa smo ja v demokraciji in lahko vsak govori po svoje. |
|
|
|
||
|
![]()
Vlada in politiki so zelo pametni. Vsake toliko časa vržejo raji kakšno kost, da se le ta potolaži in ne gre na ulice.
Pa saj tudi tega ne morejo, ker nimajo voditelja, ki bi jih vodil. Naši sindikalni veljaki so pa tako isti kot ostali politiki. Dobro živijo na račun članarine od raje, ki se ne zaveda, da jih pošteno vodijo za nos. |
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
A nam je to prinesla demokracija? Ko bi slovenija imela demokracijo, bi Podobniki in Erjavci ne obstajali več!!! V kapitalizmu se termin demokracija izrablja za umazane namene. V senci izraza se skriva vsa umazanija in golfije, ki jih izvajajo totalitaristi!! Pa ne zgolj komunistični!!! |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
Značke |
demokracija, kaj, prinesla |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Mislim ... kaj imata skupnega demokracija in nenasilje? | 1knap | Svet | 5 | 04.10.2006 10:29 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 17:43.