|
O storitvah Informacije o ponudbi storitev Telekoma Slovenije |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Pozdravljeni!
Zanima me, če Siol načrtuje v prihodnosti prenos digitalne slike prek kabelske TV? In kdaj bo to? LP |
|
|
|
||
|
![]()
Mislim, da testno že nekaj brcajo pri kabelski na optiki.
|
|
|
|
||
|
![]()
Dvb-c to bi blo perfektno še z obogatenimi programi, pa bi vzel
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Tako je, DVB-C se že testira. Kaj več informacij pa zaenkrat ne morem podati.
|
|
|
|
||
|
![]()
Hvala za odgovor! Upam da bomo kaj kmalu videli DVB-C na naši kabelski, da ne nosimo sobne antene po sobi. Ne bi imelo smisla........
|
|
|
|
||
|
![]()
Danes sem preverjal kako je z DVB-C kanali v našem sistemu, kjer smo še v celoti na koaksialcu, pa vendar je lastnik sistema telekom (KKS Središče ob Dravi). V sistemu imamo trenutno 60 analognih kanalov in 7 digitalnih (le slovenski) verjetno ni potrebno omenjati, da je slika na Digitalnem delu kabelske neprimerno boljša, slika na analognem pa je primerljiva s sliko preko Sagem komunikatorja na Mpeg 4 streamu.
Tv je 32" |
|
|
|
||
|
![]()
Pozdravljeni,
sem naročnik analogne kabelske TV pri Telekomu. Ker je slika na nekaterih programih (v zadnjem času zlasti na Š1 katastrofalna), razmišljam o prehodu k Telemachu, ki ponuja digitalno kabelsko TV. Opažam pa, da ima tudi Telekom nekaj digitalnih programov (9) z odlično sliko. Ali se na področju digitalne kabelske TV pri Telekomu pripravlja kaj, kar bo primerljivo s Telemachovo ponudbo ali pač ne. Če da, kdaj predvidoma. Prosim za odgovor. lp, navi |
|
|
|
||
|
![]()
Čimprej je potrebno usposobit dvb-c preko optike.
Ter dati možnost popolne programske sheme, torej identične IPTV sioltv. Tako bi lahko tisti na optiki lepo šli na dvb-c, iptv pa bi optimizirali za baker. |
|
|
|
||
|
![]()
DVB-C bi pomenil en hud dolgoročen limit za optiko vsaj kolker razumem zadeve. Zadeva je sicer že postavljena a pomoje ni najboljša ta varianta optike. Sedanja varianta zraven pusti le 100 Mbps podatkovnega prometa kar pa je dolgoročno premalo. Tudi, če se nekoč ugasne IPTV je dolgoročno to precej pičla mera. Ne čez nekaj let. Čez 15-30 pa zagotovo. No saj takrat se bo pa oprema menjala kot se sedaj na bakru? Važno da so stroški?
Naj me kdo popravi, če živim v zmoti! |
|
|
|
||
|
![]()
na optiki je že omejeno na 100mbit/s zarad modema...sam če bi bilo stikalo kot ma t-2 bi pa šlo do 1Gbit/s tko da sama optika nima ovire..ovire deal samo modem...
|
|
|
![]() |
Značke |
digitalni, kabelski, prenos |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Naročilo dodatne siol tv in prenos telefonske št | nejco | SiOL TV | 1 | 10.02.2009 13:25 |
Prenos velikih datotek preko interneta | alessy | Računalništvo in internet | 7 | 16.04.2008 09:52 |
Podnapisi | Pirotehnik | Računalništvo in internet | 60 | 26.02.2008 08:38 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 12:45.