|
SiOL TV Pripombe, predlogi in vprašanja o SiOL TV, BOX, programskih shemah, kanalih, interaktivnih aplikacijah, videotekah. |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Zanima me zakaj ne deluje preklop na 16:9 format pri programih ki oddajajo v tem formatu(poptv in akanal,eurosport 2,orf,...).Imam mpeg4 stream.Na mpeg2 stream-u preklop formata deluje(na programih akanal,eurosport 2,orf,...),preizkušeno z različnimi komunikatoji in različnimi up. imeni na isti liniji(mpeg2 stream-preklop deluje,mpeg4 stream-preklop ne deluje).Kakorkoli nastavim komunikator nikoli ne dobim ven 16:9 signala ne na scart-u hdmi-ju ali komponentnih izhodih.Recimo na dsf-u ,eurosport-u 2 in na motors tv je slika horizontalno stisnjena(šprtni avtomobili so kot kombiji ozki in visoki),kar je vidno na slikah.
![]() ![]() ![]() Včasih pa se na določenih programih pojavljajo še bolj čudne stvari(motors tv,eurosport2,sportklub,...),slika je horizontalno stisnjena(je popolnoma kvadratna)na 4:3 tv-ju so ob strani črni robovi ![]() ali pa je slika sicer v formatu 4:3 vendar je črn rob na vseh straneh ![]() HBO se ne oddaja v 16:9 formatu in imaš na projektorju črn rob na vseh straneh,če pa sliko zoom-aš pa izgubiš podnapise ,ker je ena vrstica podnapisov v spodnjem črnem robu. PS,trenutno sem odjavil paketa hbo in eksplozivni ravno zaradi nepravilnega oddajanja formatov slike. |
|
|
|
||
|
![]()
Ti pa neznaš drugače prilepit slik...a nisi mogel najt večjih...
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Mogoče bo pomagalo če kupiš ''Matrix'' TV
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
No fantje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() p.s. drugič pa le zmanjšaj te slike ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Najprej oprostite za velikost slik(in kakovost),sem popravil.
Matrix tv ni nič kriv in čisto normalno preklopi format.Nekaj mesecev nazaj je preklop deloval(recimo pri poptv oddaja 24ur).TV imam za gledanje poročil in ostalih malenkosti,filme in šprtne prenose pa gledam na HD projektorju(ps3 za blu-ray,dvd recorder za dvd-je ter siol tv).Seveda je na projektorju še več črnine,določene stvari sicer lahko popravim z zumom in raztegnitvijo,vendar je to potrebno pri vsakem programu to narediti ročno in tudi kvaliteti slike to ravno ne pomaga.Stvar sem preizkusil tudi pri bratu ki ima drug tv in je stvar ista.Če se prijavi z svojim up. imenom se format lepo preklaplja(ima mpeg2 stream),če pa se na isti liniji prijavim z svojim up. imenom pa preklop ne deluje(imam mpeg4 stream). Sicer pa kot je napisal slimy ,na sliki sportkluba je lepo vidno kje je logo torej tako sliko komunikator vrže ven. Verjamem da ni vsega kriv sioltv,vendar recimo eurosport 2 na mpeg2 stream-u normalno preklopi na format 16:9 na mpeg4 stream-u pa ne,torej kdo je kriv za to. LP |
|
|
|
||
|
![]()
aha torej smo ugotovili težavo.. za poptv vem, da so ukinili preklop, ker je bil 16:9 kao zelo moteč. Za ostalo pa bo kriv mpeg4 signal, ki očitno ne preklopi samodejno, temveč tako kot je ostane.Sam vidim enako sliko na Motors tv in včasih ES2.
|
|
|
|
||
|
![]()
Moteč? Daj ne se hecat...
|
|
|
|
||
|
![]()
Ima še kdo danes na Eurosport 2 črn rob okrog in okrog? Koji falus!??!?!??!
|
|
|
|
||
|
![]()
Frenky če ti rečem
![]() ja seveda da je rob, ki zgleda čisto mimo. ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Jaz ga nimam MPEG4 dela brez problema lepo
|
|
|
![]() |
Značke |
169, formatov, preklop, Šport |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Nadradnja SIOLTV: Preklop 16:9 ne dela več | pagatz | SiOL TV | 20 | 19.04.2010 10:03 |
Samodejni preklop 16:9 | pagatz | SiOL TV | 12 | 19.05.2009 19:07 |
Preklop tv programa +/- | jegrcek | SiOL TV | 8 | 01.12.2008 06:44 |
SIOL TV - avtomatski preklop na 16:9 format | Echo12 | SiOL TV | 0 | 01.07.2007 15:44 |
preklop Siol TV na drugi TV sprejemnik | klopklop | SiOL TV | 3 | 31.08.2006 20:00 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 22:07.