|
||
|
![]()
Ja, jaz ga uporabljam. Poglej si tole temo:
https://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=60334 Meni opisan postopek deluje. Za ULA prefix sem dal kar svoj IPv6 prefix namesto ddxx:... Če rabiš kakšne dodatne informacije lahko tudi na ZS. Lp, S |
|
|
|
||
|
![]()
Sem pogledal ampak imam že v osnovi težavo pred tem in sicer meni OpenWRT router sploh ne dobi IPv6 naslova niti do sebe, kaj šele, da bi jih razpošiljal naprej. A lahko napišeš kako si nastavil svežo instalacijo OpenWRT, da je dobil IPv6?
Sicer imam sedaj namesto OpenWRT Mikrotik, kjer dela iz prve a me zadeva vseeno zanima, ker imam več lokacij kjer je možnost IPv6 pa mi ravnotako ne dela na OpenWRT. |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Protocol: DHCPv6 client Request IPv6-address: try Request IPv6-prefix of length: automatic Dodal sem kmod-ipt-nat6 modul in nat6 skripto, ki se starta ob boot-u. V Network/Interfaces pod "Global network options" imam nastavljen ULA prefix na svoj statični IPv6 prefix (/64) kot je dodeljen s strani Telekoma - v stilu xxxx:xxxx:xxxx:100 (::100 za moj notranji subnet). Vse ostalo je *default*, vsaj spomnim se ne da bi štelal še kaj drugega. Brez NAT6-a (ki se meni zdi bolj hack) mi stvar ni delovala. Če je komu uspelo konfigurirati OpenWRT brez NAT-a, pa se seveda priporočam za info. |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
Sicer pa kdor uporablja RC verzije v produkciji je malo nor ali pa točno ve kaj dela. Sicer smo pa tega vajeni. |
||
|
|
||
|
![]()
Jaz sem na 6.33.3 in deluje vse OK. Seveda pa ni RC izdaja.
|
|
|
|
||
|
![]()
danes sem tudi jaz dobil ipv6 naslov, vendar nikakor mi ne gre skonfigurirati.....router mi je asus ac68u, na innboxu pa nisem spreminjal nic......sem mislil da bo slo to bolj na lahko....
|
|
|
|
||
|
![]()
Naj naredijo da bo delalo brez nastavitev pa bo problem rešen . Dokler tega ni hočejo da so problemi .
Trenutno uporabljam Cox Communications pa ni bilo nič treba nastavljati niti mignet pa dela . |
|
|
|
||
|
![]()
verjetno sem ga zastonj aktiviral, ipv6 namrec......mislil sem malo testirati kako gre to na novejsem protokolu pa vendar je nemogoce nastaviti....nic, bom pocakal na avtomatsko namestitev kot jo ponuja ipv4 trenutno.....
|
|
|
|
||
|
![]()
Moden ne sme vzpostavljati nobene povezave.
Asus RT68U pa na IPv6 nastavi kot prikazuje slika. Meni deluje že več mesecev - brez prekinitev. |
|
|
|
||
|
![]()
hvala za odgovor....sem poskusal s tem pa mislim da nisem uspel.....verjetno sem tudi narobe kaj vpisal.....saj se itak ne spoznam na ta dvopicja in crke, kateri so sestavni del ipv6.....dobil sem samo nek naslov po mailu iz telekoma....
|
|
|
![]() |
Značke |
ipv6 |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Prehod na IPv6 | krepki | O storitvah | 0 | 14.02.2010 15:23 |
sinope 568+R2 in težave z ipv6 | torstorm | Tehnična pomoč | 0 | 06.03.2009 19:41 |
forumi.siol.net - ipv6 | loompek | Tehnična pomoč | 3 | 07.05.2008 11:38 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 00:16.