|
||
|
![]()
Pozdravljeni!
Težava iz te teme še vedno ni rešena, kljub predlaganemu naj si kupim dodaten ruter. Ni mi do tega da bo zraven modema še ena škatla, ki bo opravljala isto nalogo kot bi jo moral Innbox modem/router. Firmware v Innbox-u bi lahko bil boljši... Probal sem z hosts datoteko in je delovalo, dokler si na strežniku nisem omislil poddomene... Nato sem lahko še samo gledal web od Innbox-a. No kakorkoli v spletni trgovini kjer "hitro prideš na vrsto" pa verjetno bi se našel še kje drugje, sem zasledil DSL modem/router D-Link DSL-2741B, ki ima vgrajen ADSL/ADSL2/ADSL2+ modem (Annex B). Je kdo že poskusil, če bi se ta zadeva znala povezat s Siol-ovim omrežjem? Z OpenWRT bi to bila precej dobra zadeva. Lp |
|
|
|
||
|
![]()
Znala mislim, da bi se samo tukaj ti ne bo dovolilo se povezati. Poizkusi kontaktirati tehnično službo preko elektronske pošte ali preko spletne aplikacije.
Vsekakor ti bodo morali MAC naslov naprave dodati na seznam, da se bo lahko uspešno povezala. Ali pa če boš poizkusil z "kloniranjem". V obeh primerih se dejansko odpoveš tehnični podpori. |
|
|
|
||
|
![]()
Zdravo.
Noben komercialni modem ti na omrežju Siola ne bo deloval. Modem za delovanje potrebuje kup specifične konfiguracije, in dedicated sw. Če dostopaš do web serverja uporabi kakšen od free proxy (http://www.freeproxy.net/). Drugače pa nabavi dostojen router in bo mir. |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Če se pa odloči pa kupi nek drug VDSL2 modem ali kaj pač potrebuje in mu pač dovolijo tega. Sam vprašajanje je če ti bodo to dovolili. Nekaterim v preteklosti že so. |
||
|
|
||
|
![]()
Pred časom sem za štos priklopil FritzBox modem/router direkt na ADSL linijo in je delalo brez problema, tko da tole o silni specifični konfiguraciji ne drži, niti tisto o dedicated sw. Menda bi se dalo celo IPTV skoz spravit, če bi se malo poigral, a se nisem matral, ker sem Fritza vzel zaradi popolnoma drugih stvari (VoIP).
Madzi, modem je prvenstveno modem in je router tam bolj zato da je, ni pa to kakšna silno huda reč, ker temu niti ni namenjeno. Vseeno ti predlagam, da dodaš router, ki bo točno to, router, modem pa naj bo samo modem, ker to zna delati dobro. |
|
|
|
||
|
![]()
Od Iskratela ne moreš kupiti modema, ki bi imel naložen SW od Siola (sw je last telekoma in ga iskratel ne sme kar prodajat okol).
V trgovini lahko kupiš modem vendar nima prave konfiguracije (vlani, tagiranje...) in zaradi tega ne bo deloval. Sam si tega ne moreš nastavit ker te informacije niso javno dostopne. lp |
|
|
|
||
|
![]()
Še nobenmu niso dovolili da bi uporabljal svoj modem
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
lp |
||
|
|
|||
|
![]()
In kot ti tukaj ponovno predlagajo uporabniki in kot smo ti že predlagali je rešitev nakup usmerjevalnika s katerim lahko počneš kar želiš.
Citat:
Saj dejansko vse skupaj niti ni taka huda umetnost in me prav zanima če bi mi uspelo skupaj spraviti tudi kakega Fritza, da bi vse delovalo preko njega ... z internetom in telefonijo ne bi smelo biti težav morda bi se malo za***aval z televizijo ampak mogoče je. =) |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
Ne vem če je umetnost ali ne. Profesionalna ekipa programerjev, ki se ukvarja z razvojem SW za modeme potrebuje cca. 3 do 4 tedne dela da prilagodi SW oz. konfiguracijo iz nič do stopnje, da VSE storitve zadovoljivo delujejo (QoS, managment, trunk port za siolbox...). Optimizacija poteka potem še nekaj mesecev. Svaka čast če komu to uspe v dnevu ali dveh (vem za dobro plačana prosta delovna mesta za tako sposobne programerje, če koga zanima ![]() Lp |
||
|
![]() |
Značke |
drugega, komercialnega, modema, priklop |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Avtomatski prst za resetiranje modema | aeon | Spemerski kotiček | 0 | 05.11.2009 22:03 |
Razlike v načinu reseta modema? | Altair | Tehnična pomoč | 8 | 23.09.2009 19:10 |
Nastavitev modema SINOPE 568 za delo s programom realVNC | rim | Tehnična pomoč | 2 | 05.08.2009 18:00 |
Priklop drugega Aminota za gledanje Siol TV | Dravlje | SiOL TV | 1 | 22.09.2006 11:07 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 18:02.