|
||
|
![]()
Pozdravljeni!
Imam siolov priklop na internet. Konfiguracija je sledečna, imam mikrotik router Mikrotik RB951Ui-2HnD, in sicer skonfiguriran tako, da preko porta 1 vzpostavi PPPoE povezavo z siolom, na portu 2 je še en wifi AP, ter na portu 3, switch na katerega gredo potem vsi ostali PCji, zanima me kako bi port 4 skonfiguriral da bi lahko na njega priklopil siolBox in da bi zadeva delovala? Vem, da se da, narediti tako da na siolovem inboxu nastavim eden izmder portov na trunk, ter preko tega priklopim box, vendar jaz želim da bi šel box preko mikrotika na portu 4, lepo prosim za pomoč Vnaprej hvala za kakršnokoli pomoč |
|
|
|
||
|
![]()
Najprej moreš TRUNK spraviti na Mikrotik in potem iz njega.
|
|
|
|
||
|
![]()
Ali je tukaj kak strokovnjak, ki bi znal tole razložiti?
Tudi mene zanima kako bi povezal Siol BOX preko Mikrotika. |
|
|
|
||
|
![]()
Kolikor sem testiral mi je uspelo spraviti Trunk (VLAN 3999) preko Mikrotika na Box na drugem portu, vendar obenem nisem dobil interneta po kablu do BOX-a in sem ga moral povezati brezžično.
V osnovi je nekako takole, na port 5 sem priklopil Trunk iz Modema in na port 4 Box, potem sem na obeh portih ustvaril VLAN 3999 in VLAN-a povezal v bridge. To je bilo dovolj, da je delala televizija ni pa, kot že omenjeno delal internet. Dalje od tega pa zaradi pomanjkanja časa nisem prišel. Tudi ne vem, če bi delalo, če imaš na Mikrotik priklopljeno stikalo in potem Box v stikalo, če stikalo ne podpira VLAN tagginga. Vzemi si čas in malce poskusi raznorazne kombinacije in potem poročaj. Še prej si shrani konfiguracijo na Mikrotiku, da lahko vse skupaj povrneš, če gre kaj narobe. |
|
|
|
||
|
![]()
Še VLAN za net rabiš veš
![]() TV je svoj VLAN, net pa svoj... |
|
|
|
||
|
![]()
Zakaj bi rabil VLAN za net posebej, ko pa gre net direktno na vse porte Mikrotika? To področje mi sicer ni preveč domače in je čisto možno, da narobe razmišljam.
|
|
|
|
||
|
![]()
Če kdo se še vedno potrebuje SiolTV spravit za svoj NAT na MikroTik usmerjevalniku:
kreiraš vlan 3999 na interfaceu ki se povezuje na siol, kreiraš vlan 3999 na interfaceu kjer imaš priklopljen TV, oba vlana daš v nek poseben bridge. Ter interface kjer imaš priklopljen tv daš v svoj lokalni bridge. Če kdo potrebuje bolj natančna navodila pa naj pove. |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
![]() |
Značke |
>, mikrotik, sioltv, vlan 3999 |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
odjava siolTV | WarlordAlexander | SiOL TV | 19 | 11.01.2011 13:25 |
razlika SIOLtv IN SIOLtv+ | mmorgan | SiOL TV | 14 | 29.05.2008 14:54 |
Wireless moti SiolTV? | bejli | Tehnična pomoč | 11 | 31.12.2007 16:15 |
SiolTV - CRC errors | lukadane | Tehnična pomoč | 3 | 17.09.2007 15:11 |
Težave s SiolTV | simon123 | SiOL TV | 13 | 10.09.2006 11:02 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 06:15.