|
Dom in družina družinske tematike, starševstvo, otroci, stanovanja, gospodinjski nasveti ... |
|
Orodja za teme |
|
|||
|
![]() Citat:
Ne bi vedela, kakšne so kazni - ampak mene je na to opozoril agent, preko katerega sem prišla do stanovanje. Vse mi je razložil, kako je s prijavami. Sporoči kako se je izteklo ![]() |
||
|
|
||
|
![]() Z A K O N O PRIJAVI PREBIVALIŠČA (ZPPreb) VI. KAZENSKE DOLOČBE 25. člen Z denarno kaznijo od 10.000 do 50.000 tolarjev se kaznuje za prekršek fizična oseba, ki: 1. ne prijavi stalnega prebivališča in spremembe naslova stanovanja ali ne odjavi stalnega prebivališča (prvi in tretji odstavek 6. člena); 2. ne prijavi oziroma odjavi posameznika, mlajšega od 18 let, ter posameznika, ki ni poslovno sposoben (drugi odstavek 6. člena); 3. ne prijavi oziroma odjavi otroka v primeru izvrševanja roditeljske pravice (četrti odstavek 6. člena); 4. v predpisanem roku ne prijavi stalnega prebivališča ali spremembe naslova stanovanja ali ne odjavi stalnega prebivališča (peti odstavek 6. člena); 5. se ne prijavi oziroma odjavi ali se v predpisanem roku ne prijavi oziroma odjavi pristojni policijski postaji (tretji odstavek 10. člena); 6. ne prijavi oziroma odjavi ali v predpisanem roku ne prijavi oziroma odjavi začasnega prebivališča (prvi odstavek 12. člena); 7. ne prijavi ali v predpisanem roku ne prijavi začasnega odhoda z območja Republike Slovenije oziroma vrnitve v Republiko Slovenijo za več kot 60 dni ali z namenom, da bo tukaj stalno prebival (prvi in drugi odstavek 13. člena). |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Razen če ne bo na UE ugotovila, da sploh ni bila prijavljena! :O Ker imam občutek, če bi bila prijavljena, bi jo že kdo poklical ali poslal kako odločbo o prekršku! |
||
|
|
||
|
![]()
mah ne. Sklenitev pogodbe (najemne) je ena zadeva, preseliti se je pa druga zadeva.
Ti lahko skleneš najemno pogodbo za stanovanje in sploh ne stanuješ notri, je lahko prazno, ali karkoli. Če bi tako tolmačili zakonodaja ne bi daleč prišli... kaj bi se pa zgodilo, če bi npr. najel stanovanje v LJ in tudi v MB (recimo, da je razlog študij)... kaj potem bi se UE teple za mene? Ti se kr đajiča nared in prijavi od sedaj, če pa te vprašajo za datume pogodbe, pa povej, da si se šele sedaj odločila in preselila. |
|
|
|
||
|
![]()
Ma tle sploh ni panike, po mojem. Sej lohk rečeš npr. da si pogodbo sklenila že prej, dejansko pa si se preselila komaj sedaj, ko prijavljaš prebivališče. Drgač pa - ti lahk skleneš najemno recimo za 10 let. Prebivališče moraš itak podaljševat vsako leto. In zato boš vsako leto prinesla s sabo isto pogodbo. Dej, dej, na UE to delajo kot po tekočem traku in verjemi, da se nobenmu referentu ne da kaj preveč ukvarjat s tem in onim - kvečjemu morda za kake "hude" sumljive tujce. Predlagam pač tisto 1. varianto: pogodba že prej, preselila si se pa dejansko zdej.
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
||
|
![]()
No, da vam povem, kako sem opravila: šla sem na UE in so mi brez vprašanj izdali potrdilo o začasnem prebivališču
![]() Res sem si oddahnila! |
|
|
|
||
|
![]()
hmnja, jaz sem že peto leto v lj. bil sem že na par različnih lokacijah, pa še nikdat nisem prijavil začasnega prebivališča in ga tidi ne bom. Do zdaj še nisem imel nič problmov.
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
||
|
![]()
Hmm, mene pa zanima nekaj drugega glede prijave začasnega prebivališča. Ali upravna enota o tem koga obvešča oz. ali so podatki na voljo v kakšnih javno dostopnih bazah? Jaz sem namreč pred kratkim prijavila začasno prebivališče, pa zdaj dobivam pošto (tudi reklamno) kar na ta novi naslov in ne več na domačega
![]() ![]() ![]() ![]() Na novi naslov sem dobila tudi nekaj reklamne pošte, ki je naslovljena direktno name ![]() ![]() ![]() |
|
|
Značke |
bivališča, prijava, začasnega |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 09:25.