|
SiOL Komunikator SiOL komunikator je programska oprema za neposredno sporočanje, ki vam omogoča komuniciranje s prijatelji ali poslovnimi partnerji, z uporabo tekstovnih sporočil, izmenjavo datotek ter IP telefonijo in video klici. Združljiv je z najpopularnejšimi sistemi za neposredno sporočanje, kot so MSN Messenger, Yahoo Messenger, Google talk, Jabber in AIM. |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Zdravo sem novinec na forumu, zanima pa me zakaj se ne morem prijaviti v siol komunikator. Vedno mi napiše xmpa napaka v povezavi
|
|
|
|
||
|
![]()
Tudi jaz imam težave, in sicer prekinjanje med pogovorom!
|
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Meni začne prekinjati že takoj na začetku, pa ne vem ali je napaka pri meni (omrežje ali celo router) ali na višji stopnji!
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Pozabi na komunikator, škoda časa. Uporabljaj X-lite.
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Uporabljam tudi SKYP, X-lite-a še nisem probal. Ima kakšne posebnosti?
|
|
|
|
||
|
![]()
Posebnost: uporabljaš ga lahko s SiOL-ovim SIP-om in telef.številko...
|
|
|
|
||
|
![]()
Lahko bolj podrobno opišeš te težave?
|
|
|
|
||
|
![]()
Aplikacija, ki jo je razvil Siol, bi morala biti uporabniku pijazna, kar pomeni, brez vsakršne filozofije okrog nastavljanja portov, posredovanja, in ostale navlake. To pa ponuja X-lite, namestiš in uporabljaš. To je vse, za komunikator je pa škoda čas zapravljat in tuhtat, kateri port je ali ni pravi...
|
|
|
|
||
|
![]()
Tudi meni je prekinjalo kar precej, in ne boste verjeli tudi z XLiteom ali pa Eyebeamom, in na koncu se je izkazalo, da je za to kriv pozarni zid, ki ga je na ISP (http://www.f9.net.uk/) namestil na vse ADSL prikljucke in nastavil na maksimalno filtriranje. Tega smo izklopili, pa je zacelo delati. Zato predlagam, da preveris, nastavitve firewala (na primer kak Norton ponavadi vedno povzoca probleme), ga morda zacasno izklopis, se bolje pa odstranis, ker je po mojem tisti zraven XP popolnoma dovolj, in potem testiras, ce se vedno prekinja. Zdi se mi tudi nesmiselno imeti vec zaporednih firewallow.
Kot so rekli drugi, je bilo prekinjanje dveh tipov: slaba kakovost zvoka tako kot na mobitelu s slabim signalom, metalni zvok, itd. ali pa nenadna prekinitev pogovora po 10 minutah uspesnega govora, ali pa te kdo poklice, pa se na drugi strani nic ne slisi. Precej cuden pojav, za katerega pa se nisem nasel odgovora pa je bil naslednji: racunalnik A ima javni IP naslov, je na univerzitetnem omrezju, torej ima ogromno pasovne sirine, in pa Win XP pozarni zid, racunalnik B (vcasih tudi ATA) pa je za NAT vendar s port forwardiranjem, Siol ADSL, pa nima pozarnega zidu. Ce klices iz A na B potem se slisi cudovito. Ce pa klice B na A, pa se pojavljajo prekinitve, kjer nastane metalni zvok, itd. Ali kdo zna razloziti ta pojav? Ni razlike, ce uporabljamo Siolovo SIP storitev ali pa drugo. V testnem primeru sem imel na A X-lite, B pa je bil Grandstream 488 telefonski adapter. S |
|
|
![]() |
Značke |
komunikatorjem, siol, težave |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
SIOL Duo - Zakaj imam težave s telefonom? | Oxijan | Tehnična pomoč | 39 | 25.11.2008 22:03 |
Težave z SiOL TV | ksimon | SiOL TV | 19 | 03.12.2006 11:44 |
Siol komunikator težave | miran74 | SiOL Komunikator | 7 | 22.11.2006 23:03 |
Težave z DVD pl. od kar imam Siol TV | Echani | SiOL TV | 8 | 31.08.2006 17:33 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 21:23.