|
Kultura in literarni kotiček prireditve, dosežki, novosti, knjige, pesmi, literatura ... |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Dušan Jovanović. :shock:
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() Ampak - ob vsem spoštovanju do njega - res je bilo morbidno poslušat. |
||
|
|
||
|
![]()
Prireditev je bila zelo gledljiva. In naj omenim še Prešernovega nagrajenca Karpa Godino, čeprav je režiser. Njegovi filmi so bili res ekstravagandni za tisti čas, edino Boštjan Hladnik ga preseže. Sploh se mi dopade Dekleva, ki me je pred časom v enem izmed intervjujev presenetil z zelo zanimivo preteklostjo.... Pred tem sem imel občutek, da je (bil) en umirjen dečko, izkazalo pa se je, da je vse prej kot to.
|
|
|
|
||
|
![]()
Znani so nominiranci Grumove nagrade za najboljše slovensko dramsko besedilo preteklega leta. V igri za nagrado je pet avtorjev. Strokovna žirija je med 37 besedili, ki so prispeli na natečaj za omenjeno nagrado, izbrala dela avtorjev Andreja E. Skubica (Neskončni šteti dnevi), Žanine Mirčevske (Na deževni strani), Vinka Möderndorferja (Na dnu), Dragice Potočnjak (Vse lepo in prav) in Matjaža Zupančiča (Razred). Podelitev bo 30. marca.
|
|
|
|
||
|
![]()
Grumovo nagrado 2006 je za najboljše novo izvirno slovensko dramsko besedilo prejel Matjaž Zupančič, ki je prepričal z delom Razred.
|
|
|
|
||
|
![]()
Skoraj pozabu na tole... Prejšnji teden je pricurljalo, da bo letošnjo Vilenico prejel Miodrag Pavlović....
|
|
|
|
||
|
![]()
Je sicer že nekaj mesecev mimo...ampak vseeno.
Orange prizze for fiction prejela Zadie Smith - On Beauty - glede na to da se jo dobi tudi pri nas - priporočam http://www.orangeprize.co.uk/ |
|
|
Značke |
knjižne, nagrade |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 11:43.