|
||
|
![]()
Imam eno vprašanje, sem že preikušal še pa še pa mi ne uspe....
npr. v delovnem listu st.1 imam seznam raznih imen (npr. drzav) v enem stolpcu, vsaka drzava v svoji vrstici. na del.list st.2 pa bi rad vpisoval drzave, vendar recimo tako, da bi ne vem vtipkal prvo crko (npr. A) in bi potem predlagalo vse drzave na A in ti bi izbral tisto ki jo rabis? Da ti nebi bilo potrebno venomer pisat komplet državo? (država je vzeta samo za primer) |
|
|
|
||
|
![]()
Če imaš podatke lepo razporejene po stolpcih in po vrsticah to najlažje narediš z filtrom.
Klikneš na bilokatero polje z podatki, nato greš na PODATKI, FILTER, SAMODEJNI FILTER. Ko to zbereš se ti bo vklopu samodejni filter in potem z filtrom zbiraš po katerih kriterijih ti razvrsti podatke. |
|
|
|
||
|
![]()
Recimo da imaš na prvem listu seznam držav v stolpcu A. Izberi vse države v stolpcu in določi neko ime seznama (Vstavljanje---Ime---Določi). Recimo "Države".
Na drugem listu bi sedaj vrednosti v stolpcu A izbiral iz tega seznama. Izbereš cel stolpec A na Listu2, greš v meniju Podatki na Veljavnost in pod Nastavitve vpišeš pogoje za veljavnost: Dovoli: Seznam Vir:=Države Tako dobiš spustni seznam držav in izbereš vrednost. Na tak način pa ne deluje to, da bi se vrednost avtomatično izpisovala, ko bi tipkal prve črke države. Morda v pomoč tole. |
|
|
Značke |
excelu, podatki |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
mene zanima, kje, iščem, prevodi, seminarske ... | orion_83 | Izobraževanje in šola | 217 | 18.08.2011 09:57 |
Podatki za VoIP telefone | shock | O storitvah | 3 | 14.01.2007 22:43 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 01:36.