|
||
|
![]()
kaj vse moram naredit da bom mel dva računalnika povezana med seboj doma? sedaj imam wireless router, en je wirelless povezan drug pa preko UTP kabla, pa me zdaj zanima kaj treba naredit da prenašam datoteke (filme, etc, pač karkoli) iz enega na drugega?
|
|
|
|
||
|
![]()
Na vsakem računalniku zaženeš čarovnika za namestitev omrežja, določiš, da se povezujeta preko internetnega prehoda, jima daš enako delovno skupino ter omogočiš skupno rabo datotek in tiskalnikov. Znova zaženeš in greš pod moja omrežna mesta. Tam so že deljene datoteke oz dokumenti, lahko pa zraven levo pod Omrežna opravila pogledaš še pod Oglejte si računalnike delovne skupine.
|
|
|
|
||
|
![]()
Po navadi so pri routerju dovolj ze fabriške (tovarniške) nastavitve
![]() |
|
|
|
||
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Imam narejeno domače omrežje in me zanima kakšno največjo hitrost prenosa lahko pričakujem,sedaj lahko med računalniki prenašam datoteke z hitrostjo 100Mbps pa me zanima če gre še več.V obeh PCjih imam gigabitne mrežne kartice.Modem pa je optični Prospero.
Sem opazil tudi da mi vsi iptv programi ful kockajo ko prenašam kakšno datoteko z 100Mbps. |
|
|
|
||
|
![]()
takšno kot maš naročeno hitrost...več kot maš naročeno ne boš mel
|
|
|
|
||
|
![]()
na žalost so na modemu mrežni vhodi z max prenosa 100Mbps, za večje prenose bi potrebovali router,ki ima gigabitne mrežne priklope.
|
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
![]() |
Značke |
domače, omrežje |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Klici v omrežje Telekoma Slovenije (prvih 120 minut) | zajc | SiOL Komunikator | 5 | 02.07.2008 22:51 |
Postopek za priključitev na Telekomovo optično omrežje | zabig | Tehnična pomoč | 33 | 08.12.2006 20:20 |
Zanič Omrežje | miran74 | O storitvah | 15 | 07.11.2006 10:58 |
lokalno omrežje | ILLUMINATI | Tehnična pomoč | 2 | 17.09.2006 11:53 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 15:02.