|
SiOL TV Pripombe, predlogi in vprašanja o SiOL TV, BOX, programskih shemah, kanalih, interaktivnih aplikacijah, videotekah. |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Pozdravljeni!
Naj razložim. Prejšnja povezava mi je delala brezhibno. Imel sem VHS predvajalnik Aiwa in DVD predvajalik Xoro (AV1, AV2), oba s scart priključki povezana s STB na TV (starejši Evelux). Vmes je bil scart razdelilnik, da je bilo dovolj scart povezav. Na TV sem preko koaxialnega kabla sprejemal tudi signal kabelskega operaterja. Torej IPTV in kabelska. Dodatno sem imel iz Sagema v domače omrežje (imam 3 računalnike v mreži, eden pa je direktno povezan s Sagemom) preko routerja v mrežo napeljan IPTV signal, da se ga je dalo spremjati preko računalnikov s pomočjo vmesnika Aditeya TV. Vse je delovalo, nekaj težav sem imel le na začetku in to pri sprejemanju IPTV na TV, ker mi nekako ni hotelo "povleči" IPTV signala v TV (tako sem probal razne povezave preko VHS, DVD, STB, scart Razdelilcem in TV, da je signal "prijel". V načrtu imam namen odjaviti kabelsko, VHS sistema pa tako že neka časa nisem uporabljal in sem ga sedaj izvrgel iz sistema. Torej mi je ostala tako rekoč samo ena naprava, t.j. predvajalnik DVD Xoro. Razdelilca scart tako ne potrebujem več. Torej, TV sem priklopil s scart priključkom na STB, na za to določen scart priključek na vrhu naprave. Na spodnjega pa s scart priključkom povezal DVD Xoro. Nikakor mi ne uspe speljati IPTV signala v TV (zvok dela, slika pa leti). Poskušal sem razne kombinacije, tudi sam IPTV signal ali sam DVD preko STB, pa mi ni uspelo. Drugače pa lahko preko računalnikov v mreži normalno spremljam IPTV. Sem poskušal tudi s tem, da sem prekinil s pošiljanjem signala v domačo mrežo, pošiljanjem signala samo preko STB na TV, pa ni bilo nič boljše. Pri vsaki nastavitvi sem resetiral sistem, pa še vedno ne dobil signala na TV. Začel sem že študirati, da je morda scart v okvari, pa da je televizor prestar, vendar ne more biti ne eno ne drugo. Saj mi je v prejšnji postavitvi sistema delovalo vse tako kot mora. Kakšna ideja, morda nakazana rešitev, praksa s podobnimi primeri in morebiti celo rešitev s srečnim koncem? LP, moat. |
|
|
|
||
|
![]()
Preko scart kabla lahko potujejo RGB, S-VIDEO in kompozitni signali. STB privzeto pošilja RGB signal. Ker gre za starejšo TV, le-ta RGB signala morda ne podpira. Izhodni signal se lahko spremeni tako, da se prižge STB in zaporedoma pritisne naslednje tipke : MENU - RUMENA - MODRA, po nekaj sekundah se pojavi menu. Če je "YUV onemogočen", ga je potrebno omogočiti. To bo imelo za posledico, da bo STB pošiljl kompozitni signal, ki ga podpirajo tudi starejše tv.
Ni pa nujno, da tv ne podpira RGB signala. Nekateri poceni Scart kabli namreč nimajo povezanih vseh pinov in največkrat so to ravno pini za RGB. 1. MENU - RUMENA - MODRA (počakati 15 sekund) 2. 3 x DOL 3. OK 4. GOR 5. OK 6. DOL 7. OK |
|
|
|
||
|
![]()
Moram povedati, da sem imel enake težave! Torej zvok deluje slika pa leti gor in dol, ter po možnosti spreminja barve. Težava je v scart priključku... Probaj pritrditi scart kar se da na stb. Poiskušaj s premikanjem gor in dol pri tem pa gledaj sliko, ko ti bo ta najbolj ustrezala... moraš pa biti zelo precizen
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Torej, hvala obema.
MasterOfPuppets, sem poskušal z nastavitvami STB vmesnika, kot opisuješ. Kljub letanju slike gor in dol, mi je naposled uspelo in sem "YUV" omogočil, vendar ni bilo nič bolje. Moje težave so identične tvojim, slimy: "Moram povedati, da sem imel enake težave! Torej zvok deluje slika pa leti gor in dol, ter po možnosti spreminja barve." Tako je tudi pri meni. Poskušal sem tudi obrniti in celo z zamenjavo scart kabla, pa ni rezultatov. LP, moat |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
drugače pa np ![]() |
||
|
|
||
|
![]()
Če je s konektorji vse vredu, potem je mogoče problem v TV, ki pričakuje od STB-ja S-VIDEO signal, zato jo je potrebno nastaviti tako, da bo sprejemala kompozitni ali rgb signal.
|
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Če ima ta TV kakšen menu, potem se to da izbrati tam, drugače pa se da to izbrati vse preko ene tipke, ponavadi je to tipka AV.
|
|
|
|
||
|
![]()
Preko TV zaslona niso možne nastavite. Preko daljinca pa tako poskušam spraviti IPTV signal preko AV-1.
LP! |
|
|
![]() |
Značke |
iptv, pošlje, signala, stb |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Kateri IP za IPTV? | mihies | Tehnična pomoč | 2 | 06.01.2010 17:57 |
Brezžična IPTV z dvema WRT54GL | mihies | Tehnična pomoč | 5 | 05.01.2010 14:56 |
Iptv mpeg4 | BrokenSoul | SiOL TV | 2 | 29.09.2009 20:11 |
Iptv | bronco | SiOL TV | 0 | 07.06.2009 11:55 |
Wireless pade ko zaženem IPTV | mrky | Računalništvo in internet | 0 | 20.11.2008 14:06 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 17:54.