|
||
|
![]()
Prve dve leti nisem preveč posvečal pozornosti litim platiščem in imam kr lepo zažgane "opilke" od diskov oz. ploščic
![]() pa me zanima, kaj pomaga v takem primeru? je to sploh možno zares odstranit. ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
nejc, od motula "chain clean" si kupi... je sicer namenjen za čiščenje verige od motorja, ampak ga uporabljam tudi za druge stvari... s kovinske podlage ti bo spravil čisto vsako vrsto svinjarije, ki si jo lahko zamisliš...
|
|
|
|
||
|
![]()
na bencinski? grem zdle po kosliu gledat. hvala, če pa ma še kdo kako idejo, pa slobodno
![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() ![]() |
||
|
|
||
|
![]()
Kup drugič kakšne s prevleko(podobn k eloksacija). Pril, pa je čista.
Mak recimo. ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Purol pasta + zobna ščetka. Ali pa Meglio (v Intersparu), Dexal (Eurospin), vendar je prva opcija bolj "zmogljiva". Ob rednem čiščenju zadostuje tudi voda.
|
|
|
|
||
|
![]()
Jaz raje uporabljam Sonax namensko že omenjeno čistilo, ki sem ga dobil v šparu in sem dol spravu 1 leto zasušeno in zapečeno umazanijo ki se je nabirala 40.000km.
Purola ali katere ostale abrazivne preprate bi odsvetoval saj so lita platišča barvanain lakirana, ko to dol spraviš z raznimi polirni pastami ki odbrusijo poleg umazanije tudi lak in barvo platišča dobiš najprej črno podlago in kasneje barvo litine lahko si mislite da noben nima ravno željenega efekta. Ta namenska čistila pa delujejo na bazi encimov in emulgatorjev ki topijo umazanijo brez možnosti za mehanske poškodbe platišč. |
|
|
|
||
|
![]()
Ja, res so malce agresivnejša (Purol), ampak zaenkrat še nisem slišal, da bi kdo poškodoval platišča, vsaj ne kakšna kakovostnejša (ali prvovgradna). Za ostale "made in italy" je seveda večja možnost poškodbe, saj se izredno hitro poškodujejo že ob uporabi močnejšega baromata ali tudi enoletne zimske uporabe.
Sam uporabljam vodo, včasih tudi razredčeno Meglio, vendar brez vsakršnega drgnjenja. Samo obris z gobo. Pomaga tudi voskanje, kjer se zavorni prah ob pranju enostavno spere. No, res pa je, da so to že bolj "napredne" tehnike bolj picajzlastih lastnikov . ![]() P.S.: zelo priporočljivo je čistiti hladna platišča! |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
stari dobri bencin pa te ziher ne bo pustu na cedilu ![]() |
||
|
|
||
|
![]()
probu sm chain clean, pa ne gre. meglio uporabljam za odstranjevanje mršeca:našpricaš, pustiš 2-3 min in odstraniš z vapom.
za platišča bom probal še bencin. sem že na začetku napisal. problem je, ker je umazanija vžgana v platišča. možno tudi, da so trajno poškodovana. ![]() vsekakor hvala vsem, da ste se razpisali. |
|
|
Značke |
Čistila, lita, platišča |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 01:51.