|
||
|
![]()
Zadnje čase videvam po mojem mestu vedno več tipov, ki nosijo majice s črnim panterjem na beli podlagi.Ponavadi zraven piše še Slovenija ali Karantanija.Tipov je ponavadi več v skupini, pa niso ravno neki mulci, ampak malo starejši.
Črnega panterja so drugače prvi na novo odkrili skinheadi in ga vzeli za svojega kot izvirno slovenski simbol.Zato je ta simbol pri marsikaterem Slovencu prišel na slab glas. Vas pa sprašujem, kaj vam pomeni črni panter, če sploh kaj, ali je to za vas slovenski simbol, ali ne.. |
|
|
|
||
|
![]()
Meni osebno se je priskutil in mi je antipatičen...panter sam ni nič kriv pri tem...po eni strani mi nek filing prišepetava, da bi naj prikazoval neko moč...po drugi pa ravno obratno- Šibkost...prav zaradi njegove zlorabe...drugače pa tak panter ni nič posebnega...ga uporabljajo marsikje po evropi, na grbih in nimajo veze z raznimi zafrustriranimi "skinhedi"
|
|
|
|
||
|
![]()
Star slovenski simbol.
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() |
||
|
|
||
|
![]()
To si pa zamešu s srbskim piščancem.
|
|
|
|
||
|
![]()
Če ga ne bi zasvinjali skin headi bi bil prav cool simbol!!
|
|
|
|
||
|
![]()
Črni panter je naš slovenski simbol (Karantanski). O črnem panterju na srebrnem (belem) ščitu je veliko povedal J.Šavli, ki se z zgodovino Slovencev veliko ubada (gl. Hervardi). Vsekakor mislim, da bi naša naciinalna zastava bila bolj prepoznavna in lepša (res evropska), če bi imela panterja kot grb, ne pa tistega skrpucala (ki ga sicer moramo spoštovati hočeš nočeš- nam je bil vsiljen-pri tem ima Bučar zasluge), ki sloni na nekih zvezdoslovnih parapsiholoških sanjah avtorja samega, brez konkretne povezave s heraldiko. Heraldika je pri nas nezaželena panoga, kar je še vedno vpliv "naprednih sil", ki zavračajo zgodovino našega naroda, kot tudi njena starodavna pričevanja (niso zastonj uničevali kulturno dediščino, gradove, cerkve, kužna znamenja in vse zgodovinske grbe itd).
|
|
|
|
||
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Bi bil že čas, da uporabimo kaj svojega. |
||
|
Značke |
Črni, panter |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 03:01.