|
||
|
![]()
V okviru vladnih prizadevanj in skrbi za družine je z letošnjim šolskim letom uvedena brezplačna šolska malica. Namen tega je bolj zdravo prehranjevanje šolarjev in razbremenitev staršev. To naj bi čez čas tudi, vsaj nekoliko, prispevalo k večji rodnosti.
Seveda levičarska opozicija vladni pozitiven ukrep napada, ker naj bi bil predvolilen itd. Kot, da vlada leto, ali celo več pred volitvami, ne bi smela ukreniti nič pozitivnega. Pri tem opozicija izkorišča tudi začetne prostorske težave na nekaterih šolah, na katere opozarjajo nekateri šolski ravnatelji. To je že drugi pomemben ukrep za razbremenjevanje staršev, še bolj izpopolnjena je tudi brezplačna izposoja učbenikov, kar seveda ni všeč založnikom. Volitve bodo minile, brezplačna šolska malica pa bo ostala; po zaslugi prav te vlade. Prav ta vlada je storila veliko dobrega za najširše sloje na vseh področjih, le da tega pretežno levi enoumni mediji ne objavljajo |
|
|
|
||
|
![]()
Jaz sem levičarka in ukrep pozdravljam. Sicer nimam otrok in vem, da bo vlada za te malice obremenila mene in starše na davčnem področju, ampak resničen plus tega je, da otrok ne bo dobil denarja za malico, pač pa dejansko malico. Dobili jo bodo tako tisti, katerih starši si otrokovo malico težko privoščijo kot tudi tisti, ki jim dinarčki gledajo iz maziljene ritke.
Malo manj pozdravljam brezplačno izposojo učbenikov, saj je bila ta na moji šoli na voljo že v času mojega šolanja, zato je ukrep v bistvu retuširanje že ustaljene prakse na mnogih šolah in kot tak kukavičje jajce predvolilnega boja. Ker naši desničarji tako lepo skrbijo za naš zarod pa me zanima, zakaj so možnost očetovskega dopusta znižali iz 8 na 3 otrokovega leta? |
|
|
|
||
|
![]()
Ja Katrin, najbrž zato, ker je dopust koristila večina levičarjev in tistih, ki niso delali na normo.
|
|
|
|
||
|
![]()
Zagovarjam brezplačno malico in brezplačne učbenike, založniki, če jim ne gre dobro naj pa zaprejo. Sicer pa so skoraj vsako leto novi učbeniki, tudi če se spremeni samo poglavje ali 2, ne vem zakaj je to potrebno imeti toliko različnih učbenikov in vseh stvari...
In slišati je bilo govorice, da bo zdaj pouk potekal dalj časa, ker bo vmes daljša malica in bodo otroci zamujali na avtobuse...tukaj se sprašujem ali je bolj pomembno imeti zdrav, topel obrok in biti sit, ali čakati mogoče kake pol ure ali pa uro na avtobus...vsekakor sem mi zdi, da je vredno čakati tudi 2 uri če je potrebo, in imeti uravnoteženo prehrano. |
|
|
|
||
|
![]()
Se že spet kakšni prfoksi puntajo,kker bodo kasneje prišli domov.Avtobusi pa vozne rede prilagajajo polnosti prevoza in ne vozijo v prazno.Saj smo včasih malico že imeli, pa so jo gospodje, se ve kateri lepo umaknili iz šol.
|
|
|
|
||
|
![]()
No, gospod Kartako, šola ni samo osemletka, je tudi še naprej. In tam ni nihče umikal malice, ker organizirane malice ni bilo. Zakaj? Ker je tam naprej šola na prostovoljni bazi.
Misliš da je ukinjanje očetovskega dopusta dejansko maščevanje desnice nad levico al kako? |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
__________________________________________________ _______________Ne, samo zmanjševanje ugodnosti tistim, ki že dovolj izkoriščajo sistem.
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() 15 dni očetovskega dopusta itak mora oče izkoristiti do 6. meseca otrokove starosti.......in je plačan po dejanskih plačah očeta.....ostalih, 75 dni pa lahko oče izkoristi do tretjega leta otrokove starosti......je pa brez plačila, država le plača prispevke od minimalne plače......in verjetno je to razlog, da ni ne vem kakega interesa za koriščanje teh 75 dni dopusta......15 dni pa izkoristi skoraj vsak oče...... |
||
|
Značke |
brezplačne, malice, šolske |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Nove šolske ukane ministrstva in odnosi v šoli | biz | Slovenija | 210 | 03.04.2007 10:39 |
Začetek zbiranja podpisov za brezplačne vrtce | Oberst | Slovenija | 15 | 02.10.2006 14:44 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 11:36.