|
Računalništvo in internet internet, hardware, software ... |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Lp!
Ok, mogoče je tole vse skp noob vrpašanje ampak vseen. No, doma mam dva računalnika, ki sta mela do pred kratkim obadva XP. Domače omrežje je z ruterjem laufalo in internet tudi.Nato sm a novejšem namestil Visto (ultim. 64bit). Problem je, ker na Vista kompu kompa ne morem povezat v mrežo. Kabel je povezan, sam pravi, da ni naprav, ki bi to omogočale. Na tastarem kompu mi dela internet, domače omrežje kaže vendar nimam dotopa (javi napako). V požarnem zidu sm obkluku vse nastavitve za omrežje in tud izklopu FW sam ni pomagal. Kako se lotit tega problema? ![]() Hvala |
|
|
|
||
|
![]()
Midva s sinom imava rešeno preko ruterja in swicha. Zadeva je slična. On ima Visto, jaz pa XP.
Malce bolj imava zakomplicirano, ker imava še svoj server. Če ti piše, da ne pozna naprav, je možnost, da nimaš ali pravih ali dobrih gonilnikov. kajti pri nama je Vista vse sama zaznala. |
|
|
|
||
|
![]()
Ja taprvo sem mislu, da router ni kompatibilen z Visto in sem sprobal s Internet conectivity tool in je pokazalo, da JE kompatibilen.
Bom pa probal najti nove gonilnike. Hvala za idejo. |
|
|
|
||
|
![]()
1. Imaš pri XP nameščen SP3?
2. Imaš samo XP+SP2 je potrebno namestiti popravek KB922??? (žal nevem točno). Zadeva je ta, da se Vista in XP ne razumeta. To težavo sem nareč imel tudi jaz. Po informacijah M$, bi to napako naj popravili s SP3. |
|
|
Značke |
domače, internet, omrežje, xpvista |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Domače računalniško omrežje | Marko ZIBELNIK | Računalništvo in internet | 5 | 14.04.2008 15:53 |
kako ustvariti domače omrežje? | davor92 | Računalništvo in internet | 2 | 10.04.2008 14:07 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 02:23.