|
||
|
![]()
Sedaj sem tudi jaz prišel do enega, mogoče ne problema a kljub vsemu raje vprašam, kot zašuštram. Sicer nekaj sem že prebiral, a če vam ni odveč bi prosil za nasvet.
Sedaj imam siolov modem (sinope) nastavljen kot router(vsaj mislim tako ![]() Po moji logiki (ki pa ni nujno da je pravilna) bi tam moral dhcp izklopit, pppoe povezavo nastavit na routerju, tam vpisat up.ime in geslo, da bi se v bistvu router povezoval na modem. Razmišljam pravilno ali se motim, nasvet bi bil zelo dobrodošel. To nameravam vzpostavljat za vikend, bi pa rad bil prepričan prej kot začnem ustvarjat neke zadeve in še bolj zakompliciram. Kakšnih nasvetov v smislu kaj počneš če se ti ne sanja in podobno ne potrebujem, rad bi pravilno zvezal, ker router kot switch ne pride v poštev. Zanima me tudi, a moraš nastavljat posebej kakšne IP-je, ali lahko pustiš tako kot je in router ter modem se "sama zmenita". Pa še podvprašanje za tiste, kateri imati enak router. Ali imate original FW ali ste namestili tomato FW, ter katero verzijo, oz. ali je pomemben mogoče hardwere, oz. njegova verzija. |
|
|
|
||
|
![]()
Za osnovno delovanje bi moralo biti dovolj, če nastavite, da se modem ne povezuje samodejno, na vašem routerju pa preprosto nastavite vzpostavitev povezave preko PPPoE protokola - vpišete uporabniško ime in geslo.
Pri večini routerjev DHCP strežnika ni potrebno izklapljati, kako je pa konkretno z vašim routerjem pa je težko "na pamet" govoriti. Lep pozdrav, Matjaž |
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Na WRT54GL imam Tomato firmware, nastavljen da vzpostavlja ppoe sejo, ter dodatno skripto, da lahko dostopam do nastavitev za Sinope568+. Sinope 568 je nastavljen kot bridge, ppoe seja izklopljena, dhcp je vklopljen. WRT54 je v 192.168.2.x, Sinope pa v 192.168.1.x omrezju (to imam zato da lohka dostopam do nastavitev sinopeja z vsemi racunalniki, ki so vezani na ruter). Ce rabis konkretnejso pomoc sporoci. Lohka poslikam zadevo in ti posljem. Edit: Tomato imam Victek mode: http://victek.is-a-geek.com/tomato.html in sicer Tomato RAF 1.25.8515.2 ND |
||
|
|
||
|
![]()
Najlepša hvala za odgovore, če bom rabil, te bom še kaj kontaktiral. Mislim, da ne bi smelo biti problemov ampak pri vsej tej tehnologiji nikoli ne veš. Tudi s "flashanjem" imam že nekaj izkušenj, saj pri meni ni stvari s FW, katera ne bi bila nadgrajena, razen modema in komunikatorja do katerih seveda nimam dostopa.
![]() |
|
|
![]() |
Značke |
kot, modem, nastavitev, siol |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
SIOL TV in SIOL TV plus | herzen | SiOL TV | 32 | 11.07.2008 11:54 |
Siol telefonija | rockytmin | O storitvah | 28 | 15.02.2008 19:56 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 05:50.