|
||
|
![]()
Mene pa zanima kako kristjani : rimokatoličani, pravoslavci, evangeličani, itd., gledate na ekumenizem, ki je v zadnjih desetletjih postal nekako aktualen. Aha, še razlaga: ekumenizem se zavzema za enotno krščansko cerkev po celem svetu, se pravi, da ne bi bilo več rimokatolikov, protestantov, itd. ampak samo kristjani, enotna Kristusova cerkev, ki bi nastala z združitvijo vseh. Jaz osebno nimam izoblikovanega nekega trdnega mnenja o tem, morda zato, ker nisem veren, oz. versko opredeljen, zato me zanima, kako gledate na to tisti, ki obiskujete cerkev, ste verni, oz. ste aktivni člani krščanskih cerkva?
|
|
|
|
||
|
![]()
v zadnjih desetletjih se je ogromno naredilo za dialog med kristjani in odnosi med njimi se še izboljšujejo. za to se lahko zahvalimo pokojnima Pavlu VI in JPII, ki sta ogromno naredila na tem področju, predvsem v odnosih s carigrajskim patriarhatom. treba je omenit, da so razmere med katoliško Cerkvijo in carigrajskim patriarhatom zelo dobre; medtem ko že nekaj časa škripljejo odnosi z Moskvo.
z novim papežem, ki je nemec, lahko pričakujemo predvsem izboljšanje odnosov z luteranci. bi pa rekel, da popolne edinosti med vsemi krščanskimi Cerkvami ne bo možno nikoli doseči. prišlo je do ogromnih tudi teoloških shajanj, ki jih ne bodo morali ublažiti. mislim pa da je že nekaj, če bodo odnosi v prihodnosti dobri. seveda je največji znak le-teh skupno obhajanje maše, kar se že dogaja in mislim, ad lahko še pričakujemo izboljšave v tej smeri. mislim, da neka povezanost med carigradom in rimom ni nikoli izginila. predvsem je bila vedno neka duhovna povezanost, ki ni izginila v vseh teh stoletjih. tko, da želim veliko strpnosti, zdrave pameti in modrosti tistim verskim voditeljem, ki bodo v prihodnosti obravnavali takšna vprašanja; vsem nam vernikom pa predvsem, da bi znali tudi z drugačemislečimi in drugačeverujočimi vzdrževati lepe stike. lp |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
a ni to zapisano že med 10 zapovedmi? "Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe"? Torej je vsakršna nestrpnost smrtni greh? In vendar je med najbolj deklariranimi verniki najpogostejša? Se ti sploh spovedujejo greha nestrpnosti? |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
ampak ok to ni glih pomembno zdej. mal kompliciram ![]() ne zanima me če se kdo spoveduje greha nestrpnosti. ni moja stvar. namreč vsak bo sojen po SVOJIH delih.... lp |
||
|
|
||
|
![]()
Globalizacija se razvija ocitno tudi v veri, ter nastaja monopol.
|
|
|
|
||
|
![]()
Ni panike. Ti tega ne boš dočakal. Niti vnuk pravnukovega prapravnukovega prapraprapravnuka...
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
A obstaja folk, k misli, da bi to šlo, alkaj?
|
|
|
|
||
|
![]()
Šlo bo, vendar ne tako, kot si večina predstavlja, in to prav kmalu . Treba bo kaj več narest . Vendar , za zdaj pač čas za to še ni prišel ... But sooon, very soon ... they said ...
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
||
|
|
||
|
![]()
Meni Oče pravi drugače ... Pravi, da naj samo opazujemo, kako že raztura, . In kot opažam, se svetovni dogodki že pospešujejo, to pospeševanje pa se še stopnjuje . Je že v zraku , pred vrati ... grem spat zdej , dost mam za dons .
|
|
|
Značke |
ekumenizem |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 08:01.