|
||
|
![]()
LP! Upam da mi boste znali pomagati. Imam omenjen modem in na njega povezana dva računalnika - vmes je switch. ADSL imam 14 dni in v tem času je vse delovalo normalno - seveda imam nastavljeno da se mi modem povezuje na internet. Včeraj je zadeva začela štekati in sem s pomočjo fantov na 0801000 ugotovil da se Sinope ne uspe povezati, oz zadeva funkcionira edino če se na vsakem računalniku sam povežem. Moje vprašanje je - ali mi bodo zamenjali modem - ker očitno ne dela kot bi moral in kako preprečiti da se povezava na XP-jih po določenem času deaktivira (če je idle)!
Hvala za pomoč! LP T |
|
|
|
||
|
![]()
Torej, če prav razumem, imaš Sinope nastavljen kot router in ne deluje, s PPPoE pa deluje? Zakaj imaš pa pravzaprav switch vmes? Poskusi še v cmd vpisati NETSH INTERFACE IP RESET LOG.TXT , v vsakem primeru pa modem menjaj. Zadeva je pod garancijo.
|
|
|
|
||
|
![]()
lp. Hvala za odgovor. Switch imam zato, ker bom imel kmalu priklopljene 3 compe (na modem gresta največ 2). Sedaj imam nastavljeno pppoe bridged, ker ko sem imel to enablano je zadeva delovala 2 tedna kot sem že omenil. Tako da najbrž res sledi reklamacija.
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Na modem lahko daš 4kompe, vendar moraš na ostalih dveh portih naštimat za data v nastavitvah modema!
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Za vsak slučaj sem modem še nadgradil. lp, storz |
||
|
|
||
|
![]()
lp! Hvala vsem za pomoč. Switch morda res lahko zeliminiram, čeprav moram potem še 2-krat 10 m kabla vlečt! Vseeno pa se najbrž strinjate z mano, da je z modemom nekaj narobe, če je v začetku pppoe enabled delalo, sedaj pa tega ne počne več. Z to funkcijo vključeno sem poizkušal tudi mimo switcha pa ni delalo. V trenutku pa ko sem jo disablal ter se na vsakem compu prijavil v siol pa sploh ni več problema!
Hvala še enkrat! Upam da mi bodo zadevo popravili oz. reklamirali! lp Sem newbie kar se tiče adsl-a zato se opravičujem za začetniška vprašanja! ![]() |
|
|
![]() |
Značke |
modemom, sinope, težave |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
adapter za modem - ali ga lahko uporabim za Sinope? | fazan | Tehnična pomoč | 3 | 03.01.2007 11:56 |
Sinope ali Sagem? | schnapsi | Tehnična pomoč | 12 | 14.12.2006 22:36 |
Sinope - kdaj spet? | schnapsi | O storitvah | 1 | 05.12.2006 16:03 |
Težave s SiolTV | simon123 | SiOL TV | 13 | 10.09.2006 11:02 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 11:17.