|
Dom in družina družinske tematike, starševstvo, otroci, stanovanja, gospodinjski nasveti ... |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
pinky,najlepša hvala,nadalje je bilo enostavno,ko si mi povedala,da spada med bromelije,
![]() p.s. pa velik sreče in zdravja v prihajajočem 2011 !!!!! |
|
|
|
||
|
![]()
Zanimam se za cepljeni oreh. Kakšne so vaše izkušnje s posameznimi sortami, ki so primerne za naše podnebje?
|
|
|
|
||
|
![]()
Ne čisto točen odgovor, je pa še ogromno drugih uporabnih zadev.
V spletni brskalnik vpišeš: sadika oreha in dobiš ogromno čtiva: klik |
|
|
|
||
|
![]()
Ali mi lahko svetujete, kako naj po možnosti brez agresivnih čistil očistim plastične panele v kuhinji (Ikea), ki jih imam namesto ploščic?
|
|
|
|
||
|
![]()
S kom so pa zapacani? Maščoba, hrana, ožgano, ??
|
|
|
|
||
|
![]()
Nekaj je maščobe, predvsem pa silikon, s katerim so pritrjeni na steno.
|
|
|
|
||
|
![]()
Mislim, da silikon ni tako hud problem. Se ga pač posvaljka s prsti ali odreže z olfa nožem, nato pa z rahlim drgnjenjem s prsti ali gumijasto rokavico odstrani. Pazi le, da z ostro klino olfa noža ne zarežeš v panel. Se da lepo speljati zadevo.
Večji problem je maščoba, ker s pretiranim drgnjenjem ali preagresivnimi sredstvi lahko uničiš panele. Sam bi poizkušal in med delom opazoval površino. Namoči gobo v vročo vodo in dodaj navadno čistilo za posodo. Brez praška ali kakšnih drugih delcev. Recimo Blink ali nekaj podobnega. Ne drgni premočno (mislim, da so od maščobe rumenkasti madeži), večkrat gobico speri z vročo vodo. Lahko poizkusiš tudi s kakim lužnatim sredstvom, vendar ne premočnim. Bo pa nekaj časa trajalo, da vse odstraniš. |
|
|
|
||
|
![]()
Hvala za odgovor. Poskusila, pa ni učinka, verjetno bo treba še poskusiti ... Vseeno hvala!
![]() Zanima me še naslednje, upam, da bo prebralo čim več ljudi - ali kdo pozna koga, ki bi popravljal plišaste igrače? Ko smo obnavljali hišo, sem našla plišaste igrače iz otroštva, ki bi jih vsaj delno podarila, a bi jih bilo treba obnoviti, saj so raztrgane, umazane, polnilo pada ven, manjka kakšen gumb .... Ne morem najti nikogar, upam, da se bo zdaj kdo oglasil ... HvalaHvala! |
|
|
|
||
|
![]()
poskusi vprašati v različnih dnevnih centrih ... tam se najde precej spretnih rok ...
|
|
|
|
||
|
![]()
Hvala za idejo.
Imam še eno vprašanje. V dveh radiatorjih se ob vklopu zjutraj slišijo čudni glasovi, kot bi kdo tolkel po ceveh, pretakanje vode ... Mislila sem, da je razlog zrak v radiatorju, ki sem ga spustila ven. V enem zdaj zraka ni, zvoki so isti, v drugem radiatorju - je najvišji v hiši, pa bi lahko zrak izpuščala vsakodnevno. Pol radiatorja je konstantno mrzlega. Kako naj rešim to težavo? Hvala za odgovor. |
|
|
Značke |
cepljeni, cvetlicapozna, hitri, ikea, info, kdo, nasveti, oreh, vprašanja |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
vprašanja, nasveti,potopisi + opozorila za popotnike + iščem sopotnike ... | Girl16 | Potovanja | 362 | 18.09.2016 20:51 |
Informacije & vprašanja + pripombe | iri | Filmi | 461 | 30.04.2014 01:45 |
strašljivke - na splošno | cornholio | Filmi | 522 | 28.02.2008 14:00 |
Vprašanja o T2-ju...(računi, težave, info ..) | meadow sun | Tehnična pomoč | 10 | 21.05.2007 19:11 |
Kratka vprašanja, info, seminarske, ankete ... | veska | Izobraževanje in šola | 94 | 27.03.2007 13:43 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 06:58.