|
||
|
![]()
Pennov Into the Wild obeta ... KLIK
|
|
|
|
||
|
![]()
Pri "tujih" sta bila diskvalificirana Ang Leejov Se, Jie (premalo Tajvanskeja/preveč golote) in pa Izraelski Bikur Ha-Tizmoret (zaradi že povedanega - čez 50% angleškega govora). Namesto njega bo v kandidaciji vojni Beaufort, kateri je tudi meni bolj ljubši, kot Egiptovska pleh muzika na obisku v Izraelu.
Namesto Se, jie sedaj napovedujem nominacijo Myliang (J. Koreja) ali pa Mongola. Oba si nominacijo zelo, zelo zaslužita... Ja, Into The Wild + Michael Clayton in Juno so pri nekaterih že sigurni kandidati. Vendar še jaz vedno stavim na mojih 5 omenjenih filmov . Presenečajo me tudi velike hvalnice American Gangsterju. |
|
|
|
||
|
![]()
In the Valley of Elah je pomoje kar dober oscar material. Tommy Lee Jones blesti, Haggis obvlada, pa še tematiko ima pravo (posledice vojne v Iraku) in podaja jo brez forsiranja ter nabito s čustvi. Nek komentator na imdbju se je lepo izrazil: Surprisingly Poetic and Not Very Political.
Upam si predvidevati, da bo vsaj zaključna pesem snela nominacijo. ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Objavljene so nominacije za Zlati globus
IMDB LINK Konkurenca je izredno močna, še posebej v kategoriji najboljše drame. Jaz bi najraje videl, da ga fašejo Viggo ali Daniel Day-Lewis (sicer še tega filma nisem videl, a D.D. Lewis je le D.D.Lewis) v moški dramski vlogi, za žensko vlogo v komediji ali muziklu bi pa dal Marion Cotillard (long shot, a vseeno), Blanchettova bo tudi enega dobila (2x nominirana). Za ostalo pa nimam pojma. Podelili pa jih bodo 13. januarja. |
|
|
|
||
|
![]()
jst upam, da bo Atonement spušil
![]() in če ne mislijo kmalu končati stavke scenaristov, ne bo nobene podelitve ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Keira se tudi meni ne dopade, nikoli, pa naj bo piratka ali pa kaj drugega. Prekoščena in nezmožna prave, resne igre. Našobljena ustnica je premalo.
Navijam za brača Cohen. ![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Keira v Atonementu sploh ni slaba. Lahko pa si pogledaš film tudi 31.12. v kino viču (ker ti je Kolosej tako tuj) No Country For Old Men je v bistvu prav tako poezija na filmu kot Atonement, ampak bi bilo najbolje, da gre ljubeči par gledat vsak svoj film in se dobita spet zunaj po predstavi. |
||
|
|
||
|
![]()
jaz bi raje gledala No Country for Old Men
![]() ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Atonement je zelo precenjen film. Scenarij je tako prazen in slab, da ga verjetno ne bi rešil noben režiser, čeprav se ta še od začetka nekaj trudi, pozneje pa hoče to nezanimivo, šablonsko stvar rešiti z enim mega kadrom. Kadrom, ki bi lahko bil mogoče bratranec tistemu iz Children of Men. Igra Keire je na nivoju tisti iz piratov, razočaranje je McAvoy, kateri je bil najmanj na istem nivoju z Whitakerjem, kot doktor v Zadnjem Škotskem kralju. Tokrat pa mu na žalost scenarij ni omogočil kaj več...
|
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
Značke |
2008, oskarji |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Kanada | ARMEDhodzic | Potovanja | 15 | 16.07.2010 16:47 |
Nogometne kvalifikacije za EP 2008 | dadod | Šport | 328 | 02.12.2007 13:05 |
Oskarji 2007 & ostale nagrade | D' Andre | Filmi | 267 | 03.03.2007 10:55 |
Oskarji 2006 | zigamilek | Filmi | 435 | 27.03.2006 17:21 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 08:22.