|
Tehnična pomoč za naročnike storitev... |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
|||
|
![]() Citat:
Zagotovo pa so priključne kapacitete marsikje krepko večje od propustnosti. To je normalno do neke mere. Zakaj pa so dali na optiko 20/20 osnovni paket, če je res problem. Na bakru itak pobiramo drobtinice (cela vas : 1 naročnik na optiki). |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
1. zazenem download, prenos je zelo slab 2. prekinem prenos 3. takoj ponovno zazenem isti download, prenos zleti na maksimum WTF? |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
Normalno je da internet ponudnik preproda svoje vode. To je ustaljena praksa. Ampak obstajajo tocno dolocena merila koliko narocnikov lahko obesis na vod, da zadeva se vedno normalno deluje. |
||
|
|
||
|
![]()
Še dobro da je laično mnenje... Če izpeljem to dalje... Noben ponudnik internetnih storitev ne garantira naročene internetne hitrosti na strežnikih in povezavah, ki niso v njegovi lasti ali pod njegovim upravljanjem. Glede na to, da se ti to dogaja samo na tujih strežnikih, ti predlagam, da takrat narediš en trace do ravno tistega serverja s katerega downloadaš in preveri morebitne nepravilnosti v sledenju... Lahko da se po ponovni vzpostavitvi povezave izbere druga routa, katera teh težav nima....
lp |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Ne vem zakaj je potrebno obracati moje besede. Nikjer nisem trdil, da imam zagarantirano 20Mbitov gor dol. Vendar ce padajo prenosi na 10 kilobitov ali celo na 0bps rata clovek rahlo frustriran. Dobro veste o cem sem govoril, ko sem mislil na preprodajo kapacitet. Obstajajo doloceni standardi za koliko se preproda nek vod. Uposteva se kapaciteta zunanje pipe, stevilo prodanih paketov, itd. NE mi zamerit prosim. Tako pac je. Na DSLju sem imel take tezave, da enostavno nisem mogel vec delati. Pogovarjas se s clovekom prek irc-a in ti pade povezava na 0bps. Ja nekateri uporabljajo IRC tudi za delo. ![]() Vem, da se trudite in to spostujem Lepo je da imate se forum in odgovarjate na zasebna sporocila. Ko sem bil se na DSLju sem enkrat klical na 0801000 ravno ko me je povezava zahebavala. Pa smo sli na file.siol.net. Racunalnik je bil direktno na modem povezan. Vse lucke na modemu delale ok! Prenos datoteke iz file.siol.net je padel prakticno na 0. Pingi so se zgubljali, ... Za tem so mi zamenjali modem, ker druge napake niso ugotovili. Jasno stvar se je ponavljala. ![]() Iz obupa sem sel potem na optiko, kaj cmo. ![]() Pa Lep pozdrav. |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
Imel si prav. V tem primeru se www.kernel.org spreminja ruta. Enkrat je pub1.kernel.org drugic pa pub2.kernel.org. Z pub1 je povezava pocasna. Torej tu sem jaz malo v temo brcnil. |
||
|
|
||
|
![]()
To misliš triggerje s strani routerja?
|
|
|
|
||
|
![]()
Potem pa lahko še preveriš, če je routa do pub2 drugačna kot tista do pub1. Če je, povej kje se razlikuje, da vidim če je težava pri nas ali na katerem izmed tujih strežnikov.
lp |
|
|
|
||
|
![]()
pub1 in pub2 sta en zraven drugega. Ker gre za primarna strežnika, sta zelo obremenjena. Imata tudi množico zrcalnih strežnikov po vsem svetu.
Ampak nekateri očitno raje težijo po forumih, kot pa da bi uporabljali slovenski zrcalni strežnik. ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Na centrali. Ce se modem ne more sinhronizirati s hitrostjo, ki je nastavljena vsakemu uporabniku, se odsinhronizira. Zelo preprosto.
Pri optiki je rahlo drugace. Tam je povezava do modema vedno 100/100 full duplex, ce je WAN lucka prizgana ![]() Vsakrsne tezave s prenosom so lahko posledica: 1) Napacnih nastavitev MTU-ja (predvsem MTU pppoe seje OS Windows je prenizko nastavljen) 2) Star SW na modemu (precej redko, ampak se tudi zgodi) ali strojna napaka na modemu 3) Napaka na strani uporabnika --> FW, spyware, virusi, mrezna kartica, mrezni kabel, testiranje hitrosti na tujih streznikih (speedtest.net itd..) |
|
|
![]() |
Značke |
napak, nesposobnost, neuporabnost, odprave, pomoči, siol, tehnične |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Siol internet in siol paketi - dodatna vprašanja pred nakupom | randius | O storitvah | 4 | 28.11.2007 01:05 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 12:56.