|
||
|
![]()
Že kar nekaj let Telekom nove tehnologije vedno vpeljuje zadnji...
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Ok kar se tega tiče kako telekom vpeljuje tehnologije v svoje omrežje se nebom kregal. Vem pa da MOBITEL sedaj združen v Telekom Slovenije ponuja v svojem omrežju IPV6 brez kakršnekoli papirologije bi se spodobilo da SiOL vsaj nakaže v kero smer gre. Ni mi pa jasno zakaj poslovni uporabniki lahko dobijo IPV6 povezljivost navdni Jože iz Spodnjega dupleka pa ne. Temu se reče diskriminacija.
|
|
|
|
||
|
![]()
ne pretiravaj
|
|
|
|
||
|
![]()
@Boy2380
Saj ima tudi največjo omrežje, ki ga mora v celoti prilagoditi za uporabo novih tehnologij. Verjetno se prav zaradi tega zdi, da so vedno nekoliko zadaj. @Gapppy Se strinjam s tabo - ni potrebe za prerekanje. Ko bodo zadeve pripravljene jih bomo dobili. Sicer je pa res, da so vsi mobilni operaterji zelo hitro vključili IPv6 v svojih omrežjih - točne informacije zakaj pa nisem našel. Pravzaprav je čisto logično, da imajo poslovni uporabniki dostop do IPv6 povezljivosti, navadni uporabnik pa ne. To je zato, ker morajo podjetja tudi svoje aplikacije, ... prilagoditi, da so dostopne in da bodo na voljo ob popolnem prehodu na IPv6. Pa še kakšen razlog bi se našel za takšno "ločevanje" ... |
|
|
|
||
|
![]()
Bump
|
|
|
|
||
|
![]()
Res je da Telekom ima najvecje omrezje, toda tudi ima se vedno najvec uporabnikov in tudi kar konkretne cene storitev in glih zato bi tudi moral najvec vlagat prav v nove tehnologije.
|
|
|
|
|||||
|
![]() Citat:
ping -6 www.google.com: Citat:
Na http://test-ipv6.com/ se mi izpiše: Citat:
|
||||
|
|
||
|
![]()
@Mislim
To je meni že pred kar nekaj časa delovalo samo ne dolgo. Sem potem prijavil ko ni več in mi je bilo povedano, da je prišlo do napake in tega sploh ne bi smel imeti ali kakorkoli ... Sicer se pa strinjam s tabo NAT je dobra rešitev ne pa vedno. Verjetno kot fizični uporabniki tako nikoli ne bomo videli IPv6 bloka, ... |
|
|
|
||
|
![]()
Mnheia, meni je IPv6 na SiOL isto kot sedaj deloval kakšne dva meseca nazaj, ko sem ga potreboval, da sem skonfiguriral svoj spletni strežnik za podporo IPv6.
Ampak ta IPv6 tunel mi deluje samo, ko sem neposredno povezan preko PPPoE. Router mi namreč ne podpira IPv6 oziroma nima vklopljeno. Se bom s tem igral, ko bom na nov in hitrejši router dajal OpenWRT / DD-WRT. Zaenkrat lepo in stabilno deluje dve leti in ne želim brbati... Če klikneš na lastnosti PPPoE povezave vidiš, da piše, da nima IPv6 povezljivosti. Ko bodo enkrat začeli talati IPv6 naslove, jih bodo zagotovo v blokih po nekaj tisoč. Več je IPv6 blokov po več tisoč naslovov kot je IPv4 naslovov ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Ali lahko hkrati ob uporabi staticnega IPv4 naslova uporabljam tudi IPv6 povezavo?
Kateri Telekom-ov internet prehod imas za povezavo prek IPv6? |
|
|
![]() |
Značke |
ipv6 |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Prehod na IPv6 | krepki | O storitvah | 0 | 14.02.2010 16:23 |
sinope 568+R2 in težave z ipv6 | torstorm | Tehnična pomoč | 0 | 06.03.2009 20:41 |
forumi.siol.net - ipv6 | loompek | Tehnična pomoč | 3 | 07.05.2008 12:38 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 06:12.