|
||
|
![]()
Če dam na eni tabeli polni podatkov update, tako da dodam še kak column ali dva, kolikšna je možnost izgube podatkov?
|
|
|
|
||
|
![]()
Če narediš update, se ti zagotovo ne bojo izbrisali podatki. Če narediš delete/drop se ti pa bojo. Varnost lahko podvojiš tako da narediš database dump in si backupiraš svoje podatke (če nisi zadovolen z update-om narediš restore). Katero bazo pa uporabljaš?
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
SQL update stavek je DML stavek, ki zahteva še ekspliciten commit za zaključek transakcije. Podatki se ti praviloma ne bi smeli izgubit/pokvarit, sicer pa po update-u lahko narediš rollback, če se slučajno prepiše kaj takega, kar nisi želel. |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
sicer pa ne vem kaj je zx mislu s tem, da bi z update naredil še dva stolpca.. a se ne uporablja za to alter, ne update ? |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() |
||
|
|
||
|
![]()
Sprememba.
Ne bo dodajanje dveh stolpcev ampak zadnja dva moram preimenovat. V uporabi je pa trenutno SQLite. Gre se pa za programatično upravljanje baze podatkov. (Z tem nimam problema, probleme mi povzročajo bolj SQL ukazi.) Torej generiram tabelo: Koda:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS %1 ( Title varchar, Description varchar, Type varchar, Number varchar, Ownership varchar, TimeAdded varchar, Borrowed varchar, Time varchar, Lended varchar, BasePrice varchar, TaxPrice varchar Zdaj bi pa zadnja dva "stolpiča" preimenoval iz BasePrice v ID in TaxPrice v ChildNum. P.S: gre se za child widget/item in ne za otroka v dobesednem pomenu. |
|
|
|
||
|
![]()
v sqlu ti manjka zaklepaj.
pa mal mi je čudna ideja, da greš za vsako entiteto svojo bazo delat ... jst bi nekak probov to vse v eno tabelo stlačit, da bi s podatki iz enega samega polja instantirov nek razred Oseba (ke bi imel tud lastnost Ime, ki bi blo Janez) drgač glede unga alter stavka, to men še nkol ni povzročlo izgube podatkov, pa tut slišov nism o tem, ampak ne uporabljam sqlite. Če podpira transakcije je mogoče še kej manjša verjetnost, da se ti pokvarjo podatki, ampak to je pomoje že tok neverjetno de bi te bolj moral hardware skrbet. sicer pa, saj lahko delaš backup z sql stavki ane, kot je ze panco povedov v svoji prvi objavi... |
|
|
|
||
|
![]()
Glede oklepaja sem ga verjetno pozabil ka prekopirat iz kode, ker ta koda dela drugače.
Svojo bazo za vsako entiteto? Spljoh ne, eno bazo, katero izbere uporabnik, ali je obstoječa, ali nova in potem še tabela in v tabeli je 12 ali koliko že columnov. Tako da je ena baza in ena tabela, zdaj če ima user v tej bazi še 43634576 drugih tabel me ne briga, program v glavnem uporablja samo eno. |
|
|
Značke |
sql, table, update |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
vprašanja: iščem, kje se kupi, ima kdo, pozna kdo ... | Sebbi | Prosti čas in igre | 141 | 09.03.2013 11:58 |
Vse o MSN messenger - FAQ | trinajstka | Računalništvo in internet | 813 | 03.03.2013 14:39 |
Update | sinner | SiOL TV | 73 | 22.05.2007 19:05 |
Mini update za odpravo težav z XMPPCOM.DLL | admin | SiOL Komunikator | 2 | 01.12.2006 21:53 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 14:43.