|
||
|
![]()
Zdravo!
Narediti moram enostaven program, ki bo prebral dve celi števili in ju s pomočjo seštevanja pomnožil. Ne smem uporabiti operatorja *! primer: 3*5= 5+5+5=15 Vem, da je program ZELO enostaven in kratek ![]() Tu je še moj program: #include<stdio.h> int main() { int a,b; int rez=0; int i; scanf("%d",&a); scanf("%d",&b); for(i=a;i>0;i--) { printf("%d", ); } return 0; } V printf-u za vejico ne vem kaj naj napišem, da mi bo izpisal drugo število tolikokrat, kolikor je vrednost prvega. Prosim za pomoč! Hvala in lp ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
predlagam novo funkcijo zmnozi(n, x) ki ti v for zanki (1..n) sešteva rVal = x+x
lahko pa samo še ne izpišeš številke v for zanki ampak jo tam samo spreviš v rVal (rVal = b+b) in izpišeš kasneje |
|
|
|
||
|
![]()
še en prog. je.
//11. Napišite program, ki prebere število in izpiše vsoto števil od 1 do tega števila. Npr: //5 -> 1 + 2 + 3 + 4 + 5 = 15; za preverjanje pravilnosti lahko uporabite tudi formulo (n*(n+1))/2. #include<stdio.h> int main() { int stevilo,stevec,rez=0; scanf("%d",&stevilo); for(stevec=1;stevec<=stevilo;stevec++) { rez=rez+stevec; } printf("rezultat je %d.",rez); return 0; } /*testiranje: >Exit code: 0 >nal_11 7 rezultat je 28.>Exit code: 0 */ rezultat mi izpiše, vendar imam spet problem pri izpisu vseh števk ---> moralo bi mi izpisat 1+2+3+4+5+6+7=28 Kak predlog? Hvala, lp. |
|
|
|
||
|
![]()
ja v for zanki izpisuj števila - prvič sam število, pol pa vsakič znak + in število - pa pazi da uporabiš ukaz za print, ki ne skoči pol v novo vrsto (ne vem kater je, ker C-ja ne poznam)
|
|
|
|
||
|
![]()
Ne programiraš ti v C#? oO
for(stevec=1;stevec<=stevilo;stevec++) { rez=rez+stevec; } tole spremeni v: Koda:
stevec = 1; printf("%d", stevec); for (; stevec <= stevilo; stevec++) { printf("+"); rez = rez + stevec; printf("%d", stevec); } printf("= %d, rez); ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
sem že uredila z do while zanko.. mal spremembe v kodi, sam vseen dela. Hvala vsem za pomoč!
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
:P pa sej v bistvu je isto. s tem da v for zanki v prvem pogoju določiš kok je začetna vrednost, v drugem do kod gre, v tretjem pa s kakimi koraki gre... tk da izvaja, dokler ni tisti pogoj na sredini izpolnjen.. tu pa je isto :P
|
|
|
Značke |
c or c, program |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Iščem preprost program za izdelavo iger | Srt | Računalništvo in internet | 20 | 16.02.2008 12:19 |
glasbeni info (sejmi, programi, učenje ...) | melancholy | Glasba | 4 | 28.07.2007 00:43 |
Antivirusni program | zmajcy | O storitvah | 19 | 26.12.2006 11:23 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 15:42.