Nazaj   Siol.net forumi > Multimediji > Računalništvo in internet

Računalništvo in internet internet, hardware, software ...

 
 
Orodja za teme
  #321  
Staro 09.05.2009, 21:04
Guliwer Uporabnik Guliwer ni prijavljen
Pripravnik
Prikazne slike uporabnika/ce Guliwer
Član od: Oct 2005
Sporočila: 168
Privzeto HTML ukaz

Torej na server se uploada na par minut en file. Tist file pa vsebuje smo par besed in kako bi zdj napisu HTML kodo, da bi ga prikazal v enmu drugmu dokumentu. Refresh bom že sam uredil, zanima me samo, ukaz s katerim bi tisti file, oz tistih par besed prikazal.

LP

P.S.: file lahko izvozim tudi kot xml ali txt

Nazadnje uredil Guliwer : 09.05.2009 ob 21:21.
  #322  
Staro 09.05.2009, 21:20
pinky Uporabnik pinky ni prijavljen
VIP član
Prikazne slike uporabnika/ce pinky
Član od: Mar 2002
Naslov: v rožcah....
Sporočila: 107.037
Privzeto Re: HTML ukaz

Citat:
Objavil-a Guliwer Prikaži sporočila
Torej na server se uploada na par minut en file. Tist file pa vsebuje smo par besed in kako bi zdj napisu HTML kodo, da bi ga prikazal v enmu drugmu dokumentu. Refresh bom že sam uredil, zanima me samo, ukaz s katerim bi tisti file, oz tistih par besed prikazal.

LP
<IFRAME src="xxxxxxxxxxxxxxxxxx" frameBorder=0 width=215 height=68></IFRAME>

namesto xxx daš link na html na spletu
border, width in height pa tud po svoje nastavi
__________________
....pinky
  #323  
Staro 16.05.2009, 14:14
humanist Uporabnik humanist ni prijavljen
Novinec
Prikazne slike uporabnika/ce humanist
Član od: Apr 2008
Sporočila: 40
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

Citat:
Objavil-a humanist Prikaži sporočila
Zdaj pa imam resno vprašanje in pričakujem tudi resen odgovor.
Stran izpisana v HTML kodi se pri IE drugače prikaže, kot pri Mozilla Firefox
brskalniku. Posebno se to pozna pri velikosti teksta in raznih tabelah, presledkih
in tako dalje.
Če mi kdo lahko pomaga z nasveti se mu že v naprej zahvaljujem !
Pa brez ironije !
Lep pozdrav vsem forumašem !
Ne vem , če je moje vprašanje tako glupo ali pa tako težavno, da se ga nihče niti ne poiskuša dotakniti. Vesel bi bil bilo kakšnega odgovora, saj v nasprotnem primeru me tak forum ne zanima in za takšne odgovore, kot jih dajete tukaj vprašam tudi svojo ženo, ki nima pojma o tej stvari , a se bova vsaj nasmejala.
__________________
Bo že boljš ob Svetem Nikol !
  #324  
Staro 25.06.2009, 22:21
WODO Uporabnik WODO ni prijavljen
Pripravnik
Prikazne slike uporabnika/ce WODO
Član od: Dec 2008
Sporočila: 80
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

Uprašanje ni ne glupo ne težko pa tudi sam bi se lahko malenkost pomatral
saj ata google zna odgovoriti na večino vprašanj.
http://code.google.com/intl/sl/speed...rendering.html
__________________
Majstr
  #325  
Staro 02.11.2009, 23:03
_Stupid_ Uporabnik _Stupid_ ni prijavljen
Novinec
Član od: Nov 2009
Sporočila: 67
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

@Guliwer: če imaš možnost phpja raje uporabi include("fajl.html") kot pa iframe...

@humanist: vsak, ki se je ukvarjal z html/css ve, da ie zmeraj dela preglavice, ker nikoli n epokaže strani tako kot ostali browserji...
to lahko preprosto rešiš tako, da imaš posebej spisat css za ie in ga seveda če ***rskalnik ie tudi uporabiš. kako ga uporaibš pa pogooglaj sam, saj se boš naučil tudi malo raziskovanja, pa tudi v glavi ti bo bol ostalo, ker si sam vložil svoj trud

Nazadnje uredil _Stupid_ : 02.11.2009 ob 23:08. Vzrok: dopis
  #326  
Staro 23.02.2010, 14:53
humanist Uporabnik humanist ni prijavljen
Novinec
Prikazne slike uporabnika/ce humanist
Član od: Apr 2008
Sporočila: 40
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

Po dolgem času pa se spet oglašam in prosim za resen nasvet. Pri moji spletni strani do sedaj
nisem imel v html oziroma php izvedbi težav s šumniki sedaj pa so kar naenkrat pojavili. Saj jih ne pozna. Sem ga morda sam polomil ali je narobe kaj drugega. Prosim , da mi da kdo kakšen paneten nasvet tudi če popravim vsako stran posebej. Hvala že vnaprej !
citat Stupid
@humanist: vsak, ki se je ukvarjal z html/css ve, da ie zmeraj dela preglavice, ker nikoli n epokaže strani tako kot ostali browserji...
to lahko preprosto rešiš tako, da imaš posebej spisat css za ie in ga seveda če ***rskalnik ie tudi uporabiš. kako ga uporaibš pa pogooglaj sam, saj se boš naučil tudi malo raziskovanja, pa tudi v glavi ti bo bol ostalo, ker si sam vložil svoj trud...konec citata...
Res sem se mnogo naučil, a takšnega uspeha ni bilo , kot sem pričakoval.... Sedaj uporabljam brskalnik Fire fox a mi je nerodno, ker drugi lahko gledajo IE
__________________
Bo že boljš ob Svetem Nikol !
  #327  
Staro 14.03.2010, 19:59
Vsemogočni Uporabnik Vsemogočni ni prijavljen
Mojster
Prikazne slike uporabnika/ce Vsemogočni
Član od: Dec 2005
Naslov: v Kranju
Sporočila: 3.139
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

Citat:
Objavil-a humanist Prikaži sporočila
Zdaj pa imam resno vprašanje in pričakujem tudi resen odgovor.
Stran izpisana v HTML kodi se pri IE drugače prikaže, kot pri Mozilla Firefox
brskalniku. Posebno se to pozna pri velikosti teksta in raznih tabelah, presledkih
in tako dalje.
Če mi kdo lahko pomaga z nasveti se mu že v naprej zahvaljujem !
Pa brez ironije !
Lep pozdrav vsem forumašem !
Če bi prvi stavek izpustil, bi zadeva zgledala veliko bolj prijazno. Kaj ti pričakuješ je tvoja stvar, lahko pa vprašaš karkoli te zanima. Lahko se pa z ženo le smejita, pa vsekakr si polepšata dan.
Napiši problem, brez odvečnih stavkov. Paganini je že velikokrat napisal: Kakršno vprašanje tak odgovor.
Ljudje radi pomagajo, pri tebi se ne ve, če odgovor ne bo čisto po tvojem okusu, kako boš reagiral. In se potem raje izognejo odgovoru. (Če ne verjameš, povsod preberi tvoj prvi začetni stavek).

Pa veliko sreče ti želim v računalništvu.
Še nekaj, če ne obvladaš angleščine, poišči odgovor na spletu (k je tko vse v glavnem v angleščini) in uporabi Googlov prevajalnik. Res ne bo tko resen prevod, kot ga ti pričakuješ, vsekakor se pa da razbrati tisto, kar bi rad izvedel.
__________________
"Moder je tisti človek, ki ve, kje bo našel tisto, česar ne ve." misel nemškega sociologa in filozofa Georga Simmela
  #328  
Staro 02.05.2010, 15:41
oli5 Uporabnik oli5 ni prijavljen
Novinec
Član od: May 2007
Sporočila: 2
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

lep pozdrav

Sem začetnik in bi si rad na netu postavu tako enostavno spletno stran z nekaj podstranmi katere rabim za oglaševanje mojega apartmaja. Stran bi si rad ustvaril sam kot nek iziv (sem si že v wordu izdelal izgled spletnih strani).
Nekaj sem si že prebral na netu o pridobitvi domene in sem se odloču da si bom domeno pridobil na godaddy.com. (zanima me ali je važno kakšno domena izberem com ali si ali eu ali ..)
Pol me pa zanima kje bi najdu prostor za te spletne strani spravit na net brezplačno če je mogoče (seveda z mojo domeno in brez teh oglaševalskih reklam)

upam da mi bo uspelo
  #329  
Staro 09.04.2011, 09:34
simpss Uporabnik simpss ni prijavljen
Banned
Član od: Apr 2011
Sporočila: 1
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

Glede domene je odvisno kateri trg ciljas, ce gre za slovenijjo predlagam da uzamems .si ali .com in nebos naredil nic narobe.
Glede brezplacnega gostovanja spletne strani pa ti rajsi predlagam, da das nekaj evrov na mesec in imas BREZ reklam in svoje gostovanje. Upam, da ti uspe...
  #330  
Staro 14.06.2011, 11:12
demetrij Uporabnik demetrij ni prijavljen
Novinec
Član od: May 2005
Sporočila: 23
Privzeto Re: [moja] Šola oblikovanja spletnih strani

Delam (poskušam) DW Templete. Eno podlago. Na vrhu ima 4 slike in Iskalnik. Ko shranim v .dwt in/ali .html mi vse dela pravilno.
Toda ko hočem odpreti File-> New -> Page from Templete, mi odpre toda Iskalnik ni na mestu oz. ni poravnan z skupino,ki bi morala biti v zgornji vrsti. Da ga v novo vrsto.

index.dwt
<DIV id="top">
<DIV id="top_logo"><A href="http://www.casinopokercoin.com/"><IMG border="0"
alt="Casino Poker Coin" src="/images/logo.jpg" width="288" height="60"></A></DIV>
<DIV id="top_recl"><img src="/images/topr-bg-bw.jpg" width="4" height="60"><img src="images/ruleta_bw.jpg" width="256" height="60" alt="ruleta-bw"><img src="images/topr-bg-bw.jpg" width="4" height="60"><img src="/images/flush-poker35.jpg" width="200" height="60" alt="flush"><img src="images/topr-bg-bw.jpg" width="4" height="60"></DIV>
<!--Search bar -->
<TD align="left">
<TABLE border="0" cellSpacing="0" cellPadding="2">
<TBODY>
<TR>
<TD vAlign="bottom">
<FORM id="cse-search-box" action="http://www.casinopokercoin.com/search.html">
<INPUT name="cx" value="012944054610888216739:yvqtabqnxqc"
type="hidden"><INPUT name="cof" value="FORID:11"
type="hidden"><INPUT name="ie" value="UTF-8"
type="hidden"><INPUT name="q" size="16" type="text"><INPUT name="sa" size="14" value="Search" type="submit">
</FORM>
<SCRIPT type="text/javascript" src="/brand.js"></SCRIPT>
</TD></TR></TBODY></TABLE></TD></TR></TBODY></TABLE></TD>

<!--End Search bar -->
</DIV>

index.css
#wrapper { margin:0 auto; width:976px; font-size:11px; text-align:left; margin-top:62px; background:#fff; }
#top {
position:absolute;
clear:both;
width:976px;
height:62px;
top:3px;
background-color: #fff;
background-image: url(images/grej-dot.jpg);
background-repeat: repeat;
border-top-width: 1px;
border-bottom-width: 2px;
border-top-style: solid;
border-bottom-style: solid;
border-top-color: #CCC;
border-bottom-color: #CCC;
}
#top_logo { float:left; width:288px; height:60px; margin-left:5px; margin-top:1px; }
#top_recl { float:left; width:480px; height:60px; margin-top:1px; }
 

Značke
moja, oblikovanja, spletna, spletnih, stran, strani, Šola

Orodja za teme

Dovoljenja
Novih tem ne moreš odpirati
Odgovorov ne moreš objavljati
Priponk ne moreš dodajati
Svjoih objav ne moreš urejati

BB koda je Vključeno
Smeški - Vključeno
[IMG] koda je Vključeno
HTML koda je Izključeno
Hitra izbira


Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 02:35.