|
O storitvah Informacije o ponudbi storitev Telekoma Slovenije |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
|||
|
![]() Citat:
Telekom ima v svojih pogojih zapisano da ima uporabnik pravico zahtevati do štiri tv komunikatorje kar pomeni štiri tv. Naročilo linije za štiri tv je bilo vedno brezplačno !! Nikjer ni nič zapisano da ne smem gledati z določeno hitrostjo štiri minihd programe hkrati. To kar pišeš ti da lahko z naročilom hitrosti 30/5 gledaš normalno tudi 4minihd programe pa podira vso teorijo o brezplačnosti dodatnih tv kanalov. Najbolje da si vso temo prebereš od začetka bo najlažje razumel. Drugače pa en del mojega pisanja: Siol - telekom je vedno zagotavljal in reklamiral da je odpiranje dodatnih linij za uporabo do štirih tv komunikatorjev brezplačno ! V praksi to ni res in se ne držijo svojih lastnih pravilnikov in pogodb. ! Če želi uporabnik gledati hkrati štiri minihd programe mu je to zaradi nerazumljivih oviranj s strani telekoma praktično onemogočeno. ! Spremljanje štirih programov hkrati ti omogočijo če dodatno naročiš nadgradnjo hitrosti na vsaj 30/5 !! In tu se podere vsa teorija o brezplačnosti o odprtju do štirih tv kanalov. In sedaj nekomu ki ima naročeno linijo npr 10/2,15/5,20/5 in v primeru da želi spremljati hkrati štiri tv programe pogujujejo z plačilom naročnine za najmanj hitrost 30/5. In to je absurd. Zakaj bi nekdo ki mu za samo delovanje na internetu povsem zadostuje hitrost np 15/5 ,20/5 samo zaradi potrebe po štirih tv kanalih prisiljen dodatno plačevati za višjo hitrost ? To nikjer v nobeni ponudbi in nobeni pogodbi tudi ni zapisano ! In to vse skupaj zaradi dejansko malenkosti . Za normalno delovanje štrih hkratnih minihd programov se pač potrebuje pasovna širina cca 24Mb in da ostane še nekaj malega rezerve za normalno delovanje je potrebna skupna sinhronizacija nekje 25-26Mb . A telekom strokovnjaki so postavili sinhronizacijo pri paketu 20/5 na 22Mb. Se pravi manjka nekje 4Mb. In na telekomu enostavno ni človeka ki bi razumel da teh 4Mb res manjka in to spremenil. Popolnoma so brez posluha in to v časih ko so se že ali pa se še bo zgodilo kar nekaj prestopov h konkurenci .(t-2,telemach) Enostavno sploh ne pokažejo volje po ohranitvi uporabnikov. ![]() ![]() lp |
||
|
|
||
|
![]()
Nakladanje
![]() ![]() Prebral sem jaz že vse tukaj, pa na FB in ne vem še kje ne, tako da meni ne rabiš še enkrat razlagati zakaj se gre (ker dobro vem)... Ne vem, kako se ti da že nekaj tednov s tem ukvarjati in vsak dan eno isto pisati ... Jaz če bi bil tako nezadovoljen in bi bilo drugje tako super kot navajaš bi že zdavnaj odšel ![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Kot prvo ti mora biti jasno da iščem samo tisto kar sem podpisal,kar je v pogodbi in pogojih telekoma. Če si pogledal prilepljene slikce ti vse to piše. In kaj si jaz sedaj po tvojem izmišljujem ali zahtevam preveč ? Po tvoji logiki potem nekdo ki ima naročen paket z internet hitrostjo 4Mb ne more spremljat nit enega hd programa. A zakaj ? Ker potrebuje en hd program 5,5-6Mb. In kdaj bom jaz menjal ponudnika naj ne bo tvoja skrb. Je pa žalostno da moram imeti naročeno še telemach kabelsko da lahko nemoteno uporabljam štiri tv. Lp |
||
|
|
||
|
![]()
...
![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Pri meni, ko sem nedavno podpisal pogodbo za TopTrio Osnovni (4/2) piše, da lahko spremljam hkrati 3 TV, a sinhronizacijo imam okoli 10 ![]() Se strinjam s teboj, če tako piše bi morali zagotavljat 4 TV ne glede na SD/HD samo, ko so povečali hitrosti na bakru jih to kot zgleda ne skrbi res, pa da potrebujete kot berem samo za 2-3Mb povišanje sihronizacije da bi delovali 4 miniHD.. |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
Če imaš sinhronizacijo okrog 10Mb bo vse skupaj zakockalo in obstalo. V tvojem primeru so ti nastavili 6Mb sinhronizacije več kot imaš naročeno hitrost. Če bi to isto storili pri meni ki mam naročeno 20Mb bi imel sinhronizacije 26Mb. Toliko kot je potrebujem in bi bil mir. Lp |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
Saj sem napisal, da piše v pogodbi 3xTV, tako, da če pokuri en SD okoli 3mb je skupaj nekje 9mb.. Večje od hitrosti od 10/1 nebi moral naročit, saj ne gre (še lani nisem moral naročiti 6/1). Kot sem napisal v prejšnjem postu, se strinjam s tabo. Če nekateri imajo 4TV in imajo dovolj sinh. za spremljanje 4miniHD tega ne omogočijo.. |
||
|
|
||
|
![]()
Cveto, da imas Telemach se zraven siola se mi zdi potrata denarja.. Zakaj ne kupis dodatek 30/5 pa te bo ceneje prislo kot pa pri Telemachu..
|
|
|
|
||
|
![]()
A sedaj Telekom ko ste podražili naročnino boste dvignili sinhronizacijo na vsaj 26Mb ?
lp |
|
|
![]() |
Značke |
naročenih, nezagotavljanje, storitev, zavajanje |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Novo v ponudbi.."Testni uporabnik" - zavajanje naročnikov ali??? | saonaion | SiOL TV | 27 | 31.12.2015 02:37 |
Obvestilo o ukinitvi storitev | g33k | SiOL TV | 5 | 05.12.2013 14:52 |
Zavajanje potrošnikov! | floko | O storitvah | 16 | 23.03.2013 07:01 |
Spletni obrazec za naročilo storitev SiOL in spremembo naročniških storitev | CastorAlpha | O storitvah | 41 | 19.05.2011 11:02 |
Ali je to storitev? | roksotlar | SiOL TV | 4 | 08.09.2009 10:56 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 08:24.