|
||
|
![]()
Zdaj me je nekaj zbodlo, pa me zanima, če bi mi kdo lahko razložil "uradni" razlog, zakaj siol za isto povezavo (t.j. recimo download 5MB) na različnih tehnologijah zaračunava različno ceno. Zakaj recimo, moram na ADSL za 5MB downloada plačat toliko, na vDSL manj, na optiki pa je 20MB v osnovni ceni.
Ok, razumem da na DSL ni variante za 20MB uploada, ampak a ne bi bilo nekako fer, da se torej pipa na xDSL odpre do 20 mega, kolikor pač komu "nese". No, razen očitnega odgovora, da se **** tistega, ki se ga lahko. ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
ADSL lahko ima največ uporabnikov in zato je najdražji. Optiko ima lahko samo peščica ljudi in zato je tako poceni. Lažje le lupiti večino kot pa manjšino.
|
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Če je pa tak v resnici.
|
|
|
|
||
|
![]()
zdaj je tako poceni ker še ni dostopna širšemu krogu uporabnikov.Ko bo pa pokritost večja bodo začeli postopoma dvigovat cene.
|
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||||
|
![]() Citat:
![]() Citat:
![]() ![]() |
|||
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Ja optika pa res rabi ogromno promocijo.
![]() V glavnem je stanje tako, da se tisti, ki smo na adsl-ju ( in nimamo druge izbire) počutimo, kot da nas en po suhem nateguje, da za one, ki nimajo niti možnosti adsl-ja ne govorim. |
|
|
|
||
|
![]()
Optika je preprosto cenejša tehnologija. Praksa je pri vseh operaterjih enaka.
Zdej pa sam upejmo, da jo bomo vsi mel čimprej ![]() |
|
|
![]() |
Značke |
adslvdsloptika, cene |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
SiOL znižuje cene in nagrajuje zvestobo | G3nius | O storitvah | 245 | 02.03.2020 12:59 |
Oderuške cene SiOL-a.... | XcRaZy | O storitvah | 82 | 29.02.2020 15:49 |
poletni kampi (primerjave cene, zasedenost, ideje ...) | _tinchek_ | Potovanja | 14 | 30.01.2008 09:38 |
Cene tel. klicev med SiOLom in Telekomom | videokemik | O storitvah | 2 | 21.08.2007 21:20 |
Nove cene paketov tudi za stare naročnike?? | Ursuss | Tehnična pomoč | 1 | 26.09.2006 12:42 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 16:42.