|
||
|
![]()
Če Đerija pošteno spitam, se znebim morebitne konkurence...
![]() Kaj je, model, a boš piškote talal kot novoletna darila? ![]() COOKIES 225 g moke 125 g margarine 100 g čokolade 100 g rjavega sladkorja 50 g orehov 50 g mandljev 3 jajca Moko in margarino gnetemo med rokami toliko časa, da nastanejo drobtine, dodamo sladkor, grobo sesekljano čokolado in orehe, ter dobro premešamo. Dodamo 2 stepeni jajci, premešamo, oblikujemo kupčke (opozorilo; masa je zelo mehka in pocasta, oblika bo zelo naključna). Kupčke pomočimo enostransko v še zadnje stepeno jajce in zdrobljene mandlje. (Manj priročna možnost je jajčno mazanje oblikovane mase s čopičem in potresanje z mandlji kar na pekaču.) Zložimo cookije na pekač in pečemo 15 minut na 175 – 180o C (z ventilatorsko pečico zadostuje 170o C; sicer mora biti temperatura pri peki z uporabo ventilatorja vedno par stopinj nižja). Hranimo v zaprti posodi, rok uporabe je odvisen le od nevarne bližine sladkosnedov! ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Jaz bi namesto margarine definitivno uporabila maslo... :P
|
|
|
|
||
|
![]()
Zdej ste me pa ze posteno zafilali :P
Oblubm, da bom vse probal spect. Margarina... Em, kolikor vem, so to vcasih stare mame dajale, danes se pa v glavnem daje maslo. Pa ne vem tocno, zakaj ![]() Jaz imam margarino samo in izkljucno zato, da na njej pecem jajca na oko. |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() Margarina je itak samo slan puter, malo je še v maščobi razlike, pa še kaka packarija je zraven...Glede jajčk, Đeri, zadnjič si nekje neke določene lubrikante hvalil..... ![]() |
||
|
|
||
|
![]()
A ni margarina iz rastlinskih mascob? Posledicno ima manj nasicenih mascob in je zato mehkejsa (nenasicene mascobe imajo visje talisce) od masla?
Kolicina soli je pa odvisna od tega, katero pac kupis. V tujini je doolgo casa, pri nas pa v zadnjih letih, dobis vsaj troje razlicno slanega masla. Slano maslo je pa v nekaterih stvareh super! Tud za jajcka pect :P |
|
|
|
||
|
![]()
Pri margarini je fora tudi v nasičenih in nenasičenih maščobnih kislinah - če maslo, kot živalska maščoba, poveča tveganje za povečanje količine holesterola v krvi oz. krvnih žilah, je problem margarine v tem, da sproža povečanje holesterola v krvnih žilah.
Poenostavljeno (kot da mi je tega treba): če si nagnjen k prekomerni meri holesterola v krvi, je maslo faktor, ki to še potencira, če pa nisi, ga boš od margarine dobil v vsakem primeru. Če že ne prekomerno, pa vsaj povečano mero... Pa maslo je stokrat boljšega okusa, še posebej tisto, najbolj sveže. :P |
|
|
|
||
|
![]()
Bravo njuska, mascobne kisline ja, ne mascobe.
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
:D
Upam, da ne bo prišlo kakšno strogo opozorilo, naj se držimo teme ali pa odpremo novo o boju med margarino in putrom. ![]() Ko sem bila jaz še mala (mlada sem itak še zdaj... ![]() Kdaj bodo naredili kakšno raziskavo, ki bi pokazala, kako je svinjska mast bolj zdrava kot rastlinsko olje? ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
||
|
![]()
a receptov z kakimi filami ne poznate? Ti so mi namreč najboljši:P
|
|
|
|
||
|
![]()
Kako to misliš? Da se piškotki razvaljajo, nadevajo s filo in šele potem spečejo ali kaj?
![]() File so pač file. Ali je to marmelada, ali čokoladna krema, ali orehova fila - kot pri breskvicah ali pa kar navadna nutela. To spada bolj pod krašenje piškotkov. Ki je - mimogrede - najbolj zamudno opravilo na celem svetu. Pa še pri naših požeruhih čisto brez veze. Tako ali tako vse požrejo... ![]() ![]() Čisto drugo poglavje so pa seveda raznorazne rezine in mini tortice. Ampak to pa že niso več piškotki... ![]() |
|
|
Značke |
piskoti |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 19:20.