|
||
|
![]()
Zdravo,
imam paket osnovni TopTrio paket v katerem naj bi bila vključlena hitrost interneta 4Mb/s. Na speedtest.net mi rezultat testiranja vedno pokaže, da imam okoli 1.5 Mb/s downloada in 0.80 Mb/s uploada. Torej, včeraj sem zopet šel testirat povezavo na speedtest.net, izklopim vse naprave v hiši, ki uporabjajo internet (torej Siol box, wifi, vsi računalniki). Rezultat testiranja je bil 4.09 Mb/s (download) in 0.86 Mb/s (upload). Danes zjutraj grem spet testirat (vse naprave izključene), in mi spet izpiše, da imam 1,58 Mb/s downloada (upload pa je ostal isti kakor dan prej - torej 0.86 Mb/s) Tukaj je še screenshot testov, da si lahko lažje predstavljate: ![]() To se mi je že nekajkrat zgodilo, mi lahko nekdo prosim objasni v čem je težava in kako jo lahko odpravim? |
|
|
|
||
|
![]()
Kot je videti iz testov je razlika 2.6 mega, ravno toliko kot je en tv kanal. Jaz mam sicer boxa pol meseca, vendar sem tudi že opazil da download ne gre na max takoj ko ga ugasneš. Mene to ne moti, lahko pa za začetek probaš, da box ugasneš, torej držiš gumb OFF 5 sekund, ne pa da ga daš v pripravljenost. Morda bo pomagalo...
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
lp |
||
|
|
||
|
![]()
Sem izklopil box, odklopil internetni kabel, pa so rezultati še vedno bili isti. Potem sem pa nekaj "šaltal" po HBO GO knjižnjici in vmes še enkrat stestiral in je kazalo 4 Mb/s. Sedaj pa res več nič ne razumem
![]() V glavnem, zdaj vem kako deluje ... Hvala za pomoč ![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
lp |
||
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
Pokliči ali piši na siol,če tvoja linija dopušča da ti odprejo še za kakšen dodaten tv kanal.
Sedaj ti ob gledanju televizije za net ne ostane več kot cca 2Mb.Kakšnega kanala v hd pa sploh ne moreš gledati . lp |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Kot je svetoval že @cveto mi na ZS posredujte vaše uporabniško ime in preveril bom, če vaša linija dopušča odprtje dodatnega TV kanala. LP Sandi |
||
|
|
||
|
![]()
mi mamo isto težave.
zdaj smo naročili linijo 6 mb zdaj pa mamo 4mb Downstream Line Rate 4544 kbps Upstream Line Rate 576 kbps Naročili smo tudi siol box a ga v celoti ne bomo mogli uporabljat ker mamo odprto samo eno linijo !!!!!! snemanje itd nam nebo delalo !!! |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Glede na videne podatke imaš slabo linijo,glede na nastavljene max sinhronizacije na modemu. Moraš pa vedeti,da so hitrosti izražene s predpono DO . Glede snemanja pa razmišljaš pravilno. Za snemanje potrebuješ linijo za dve televiziji. Pa tudi hd programov s trenutno sinhronizacijo ne moreš spremljat. lp |
||
|
![]() |
Značke |
hitrost, interneta |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
TopTrio in hitrost interneta | Spxy | O storitvah | 41 | 23.01.2014 13:23 |
Hitrost Interneta + TV - VDSL | koli99 | SiOL TV | 12 | 28.03.2013 13:05 |
Hitrost interneta | leonf | Tehnična pomoč | 3 | 30.09.2011 15:58 |
Zvišanje hitrost interneta | mckmck | O storitvah | 3 | 28.09.2009 14:48 |
Kazenske točke | maestro II. | Avtomobilizem | 23 | 05.09.2009 15:56 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 12:15.