|
O storitvah Informacije o ponudbi storitev Telekoma Slovenije |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Imam eno verjetno nevsakdanjo situacijo, pri kateri mi odgovor ni čisto jasen. Zadeva je sledeča:
Zraven domače hiše imamo tudi poslovne prostore. Trenutno imamo sklenjeno naročniško razmerje za internet dostop 4Mb/512Kb, ki ga plačujemo 46 eur mesečno (mogoče kakšen evro gor ali dol, iz glave ne vem natančno). Po trenutnih cenikih sodeč, bi za približno enako ceno lahko imeli paket DUO TV, z višjo hitrostjo interneta. Težava je v tem, ker internet sedaj "pride" do nas v poslovne prostore - modem se torej nahaja v pisarnah. Iz modema gre kabel na router, od koder se nato deli do vseh uporabnikov po pisarnah, dva kabla pa gresta tudi v hišo, kjer imamo dva računalnika za osebno uporabo. Ta kabla za v hišo sta dolga kakšnih 15 metrov, če ne več. Je sedaj sploh kakšna možnost, da lahko uporabljamo tudi Siol TV, saj je, kot sem že omenil, modem v poslovnih prostorih, tako da bi moral biti kabel do televizije dolg kakšnih 20 metrov, kjer pa se signal verjetno že izgubi. A je možna sledeča rešitev: dohodni signal "pripeljemo" v hišo, kamor namestimo modem, od tu pa gre en dolg kabel nazaj v pisarne do routerja (za internet), od tu pa naprej po obstoječih povezavah? |
|
|
|
||
|
![]()
UTP kabel je lahko dolg tudi 100 m, tako da ni problem imeti kabel dolg 20 m ali več za TV, ni pa treba komplicirati in prestavljati celotne napeljave.
|
|
|
|
||
|
![]()
Jaz imam natanko 25m kabla in dela brez problema.
|
|
|
|
||
|
![]()
Če se že razmišlja o daljšem kablu, naj se kupi kvaliteten kabel, da se na komunikatorju prikaže ¨urca¨
|
|
|
![]() |
Značke |
dolgi, kabel, kako, siol |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Siol telefonija | rockytmin | O storitvah | 28 | 15.02.2008 19:56 |
Siol internet in siol paketi - dodatna vprašanja pred nakupom | randius | O storitvah | 4 | 28.11.2007 01:05 |
Kako dolgo se povprečno čaka na SIOL TV ?!?! | mzvikar2 | O storitvah | 9 | 02.11.2007 13:16 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 18:17.