|
||
|
![]()
Pozdravljeni!
Imam Sinope modem, povezavo mi prekinja zdaj že tri dni. Poklical sem na tehnično pomoč, svetovali so mi naj resetiram modem, kar je težavo začasno odpravilo.. Povezavo mi namreč še vedno prekinja. V nastavitvah za modem sem pa opazil eno zanimivost.. Ugotovil sem, da mi povezavo prekinja od kdar se je v modemu pod "Operational Mode" spremenilo iz G.Dtm.BisPlus v G.Dtm! V tem načinu delovanja mi je bil modem nazadnje letos januarja, ko sem imel tudi probleme z povezavo.. In pred tem sem imel "Local line attenuation" na 45-46dB je sedaj na 55dB!! Upam, da veste na kaj ciljam.. In še več..pojavljajo se mi CRC napake, kar se mi pred 4 dnevi niso, našteva mi jih tudi po 200 naenkrat... Modem mi povezavo izgublja na približno vsako uro, včasi pa tudi bolj pogosto.. Pišem tu, ker upam, da se da težava uredit takole, na tehnika na terenu bi pa moral čakat kr nekaj časa (itak že vse tu dol poznam..HAHA) Kopiran status v modemu: Operational mode G.Dmt State Showtime Trained transmit bit rate 448 kbps Trained receive bit rate 2272 kbps Upstream power 12.1 dB Local Fast channel FEC error count 0 Local Interleaved channel FEC error count 27228 Local Fast channel CRC 0 Local Interleaved CRC 12523 Local line attenuation 55.0 dB Local signal-to-noise margin 5.5 dB Local LOS 0 Local SEF 101 Remote Fast channel FEC error count 0 Remote Interleaved channel FEC error count 512 Remote Fast channel CRC 0 Remote Interleaved CRC 14 Remote line attenuation 31.5 dB Remote signal-to-noise margin 8 dB Remote LOS 10 Remote SEF 21 |
|
|
|
||
|
![]()
problem da ti modem pada dol bo pomoje tole
Local signal-to-noise margin 5.5 dB tko da zgleda da si zelo zelo oddaljen od centrale. lohk bi se načeloma zmenu na 0801000 da ti odprejo sinhronizacijski profil(manj padanja ipd..) |
|
|
|
||
|
![]()
Sinhronizacijski profil sem imel pa je bilo še slabše. In to ne bo rešilo težav, ki so se pojavile pred nekaj dnevi.. in koliko jaz vem se nisem oddaljil od centrale. Če je do sedaj delalo..potem mora tudi naprej, ker nisem nič naredil da se bi to dogajalo.. Internet je normalno delal od januarja letos, zdaj pa več ne..
|
|
|
|
||
|
![]()
Sprememba temperature ?
|
|
|
|
||
|
![]()
Ja, samo menda je vecji problem vrocina kot mrzlina. Tak da bi zaj teoreticno moglo bolse delat kot poleti. Vsej tak je blo na mojem prikljucko, ko nisem smel prekinit ADSLa poleti ali pa se ni vec sinhroniziralo do nekje stirih vjutro ko se je spet malo ohladilo. Po zimi pa nikdar problemov in jeseni.
|
|
|
|
||
|
![]()
Tudi več uporabnikov na paricah v kablu, ki gre od tebe do centrale bi lahko povzročilo prekinjanje sinhronizacije
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Tehniki na terenu, na isto mi rekli letos januarja..potem, ko je prišel tehnik iz LJ pogledat in zrihtata, je pa delalo skos normalno do sedaj.. tako da to ni to.. Moje težave so se pojavile od trenutka ko se je v modemu spremenil "operational mode". Prej je delalo normalno. |
||
|
|
||
|
![]()
Ce drzijo tvoji podatki o "Operational Mode" potem so te iz ADSL2 prestavili na ADSL in ker si verjetno priklpljen na vecji razdalji na centralo se pojavljajo te motnje in izpadi.
Verjetno je edina resitev, ki bo prisla v postev priklop nazaj na ADSL2 in tu ti lahko pomagajo le 080tehniki. |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() |
||
|
![]() |
Značke |
povezavoin, prekinja, zanimivost |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Sinope - wireless se prekinja | yuser33 | Tehnična pomoč | 13 | 04.11.2008 10:57 |
Problemi s povezavo | el_juero | Računalništvo in internet | 3 | 07.06.2008 23:57 |
Težave z povezavo | MinoSLO | Tehnična pomoč | 0 | 27.04.2008 16:18 |
telefon prekinja... | anto | Tehnična pomoč | 0 | 17.01.2008 14:13 |
Prekinja povezavo | stefkovac | Tehnična pomoč | 25 | 12.06.2007 19:46 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 11:38.