|
||
|
![]()
Pozdravljeni!
Imam naslednji problem, ki ima po vsej verjetnosti izvor v mojem računalniku/strežniku. Namreč pred 2 mesecema sem kupil domeno vp-zalec.net. Stran je delala brez težav dva meseca. Zadnjič se je nekaj prekinila internetna povezava, parkrat sem resetiral modem, zdaj pa ne pridem več na stran. Moram poudariti da nisem v nastavitvah Apache-ja ničesar spreminjal, tako da dvomim da bi bila težava v nastavitvah serverja, če je prej normalno delalo. Nima niti neke ideje, kako bi preveril, kje točno je težava. Je mogoče da so vseeno pri siol-u kaj spreminjali, in zdaj ni več preusmeritve na moj strežnik? Poskusil sem tudi z ping iz lastnega serverja: Pinging www.vp-zalec.net [192.168.2.10] with 32 bytes of data: Reply from 192.168.2.11: Destination host unreachable. Reply from 192.168.2.11: Destination host unreachable. Reply from 192.168.2.11: Destination host unreachable. Reply from 192.168.2.11: Destination host unreachable. Ping statistics for 192.168.2.10: Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss), |
|
|
|
||
|
![]()
tale mi je sumljiv:
Pinging www.vp-zalec.net [192.168.2.10] with 32 bytes of data: Reply from 192.168.2.11 Imaš domačo mrežo in nastavljeno, da ti poljubno določa ip-je? Po moje se ti je (notranji) ip, kjer imaš server spremenil, ti pa imaš vse nastavljeno na starega |
|
|
|
||
|
![]()
Tako je, lokalni ip-ji so se kot kaže spremenili. Sem mi je zdelo čudno, ko je ipconfig vrnil 192.168.2.11, ker se spomnem, da sem imel na tem računalniku kjer teče apache zmerja 10. Edino kar sem moral potem spremeniti je bila konfiguracija na sagem-u pod Lan servers, saj imam posebej za stran odprt port, ta pa je bil seveda vezan na starejši localhost. Čeprav hecno, da se mi to v 2 mesecih še ni zgodilo. Pa sem že večkrat resetiral modem. Mogoče veš kdaj pride do zamenjave lokalnih ip-jev med računalniki v isti mreži?
|
|
|
|
||
|
![]()
Malo poguglaj za pojmi "DHCP lease time". Če imaš več računalnikov priklopljenih na Sagema, se jim interni IP naslovi privzeto dodeljujejo za 24 ur. Če računalnik izklopiš za več kot 24 ur, obstoji možnost, da ob vklopu ne bo dobil istega IP naslova kot prejšnji dan.
Če imaš na računalniku nastavljen server, do katerega preko port forwardinga na Sagemu dostopaš od zunaj, ti svetujem, da si na tem računalniku nastaviš fiksen IP naslov in ne DHCP mehanizem. |
|
|
![]() |
Značke |
domeno, problem, registrirano, siolu |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
SIOL PLAC Težava po registritriranju v moj siol | pixi69 | SiOL PlaC | 10 | 08.04.2009 13:55 |
Problem z domeno krmc.si | Omelo | Tehnična pomoč | 1 | 22.04.2008 15:28 |
Siol tv problem | odlicno | SiOL TV | 0 | 01.03.2007 17:11 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 05:11.