Zdravo,
Imam ruckus komplet in imam težave z dodeljevanjem IP naslovov. V eni sobi, kjer je modem in glavna postaja ruckus + en tv komunikator. V drugi sobi imam drugo postajo od ruckusa ki se poveže na glavno v prvo sobo... V drugi sobi je še en tv komunikator, tam je tudi en računalnik... Do sem vse štima, vse naprave so wireless...
Problem je ko, priklopim v drugi sobi AirPort Express (
http://www.apple.com/airportexpress/), zadeva dobi pravi IP od ruckus, torej ip od SSID za data. Problem je ko na AirPort express priklopim HDX-1000, ki pa dobi IP od SSID za TV vsebino, ki je kot prvo sploh nevidna za naprave in nevem od kje dobi ta naprava IP za TV vsebino. Morala bi dobiti lokalni IP od SSID za data, torej 192.168.20.xxx ampak dobi pa zunanjega od siola za IP TV. Naredi se isto, če na AirPort express priklopim printer od HP-ja ki ima možnosr priklopa preko mreže, isto dobi IP, kot da bi bila IP TV naprava. Sam AirPort express dobi pravilen IP 192.168.20.xxx... Naj povem še da se AirPort express konekta v mrežo od Ruckusa, tako da deluje kot neke vrste extender...
Nevem več kam naj še pogledam oz. kaj naj še naredim... Probal sem iti z laptom do ruckusa v prvi sobi, in se priklopil nanj z kablom v port 3 (drugi port stran od WLAN porta) in je računalnik tudi dobil IP za IP TV.
Mi lahko kdo prosim obrazloži v čem je problem? Kako lahko naprave dobijo IP od SSID za IP TV, ki pa sploh ni viden, razen ruckus napravi v drugi sobi, ki pa ima vse nastavitve manualno nastavljene.
Predvidevam da se ruckusu meša...
Lp in lep dan še naprej..