|
SiOL TV Pripombe, predlogi in vprašanja o SiOL TV, BOX, programskih shemah, kanalih, interaktivnih aplikacijah, videotekah. |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Pozdravljeni!
Imam eno malo bolj tehnično vprašanje - doma imam digitalno kabelsko, in sicer na 3 televizorjih. Na enem se pojavlja problem s slabo kvaliteto signala na 522 MHz. Vse ostale frekvence delujejo ok. Ali je mogoče, da na tej frekvenci kaj moti in kaj storiti? Zamenjal sem že komplet kable z boljšimi, preveril vse stike, pa ni nič bolje. Lep pozdrav vsem in vnaprej hvala. |
|
|
|
||
|
![]()
Ponovno poskeniraj kanale in zamenjaj državo recimo na Nemčija ali Finska
|
|
|
|
||
|
![]()
Hvala za nasvet - ne razumem pa čisto, kaj naj bi to spremenilo???
|
|
|
|
||
|
![]()
Niso na tej frekvnenci tudi termostati, vrata in rampe na "daljinsko" in podobne zadeve?
aja, ne ni, tosto je na 434, pa potem moti signal, ko se zapirajo vrata in podobno. Očitno je nekaj drugega narobe. |
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
jaz imam tudti teževe in samo s to frekvenco... preprosto mi je televozor ne zazna....
![]() nevem kaj naredit ker so na tej frekvnci Discovery NGC animal planet itd. |
|
|
|
||
|
![]()
Meni je uganka zakaj samo ta frekvenca in zakaj samo na tem TV-ju - je pa isti problem če namesto TV-ja priklopim sprejemnik za digitalno kabelsko (TechniSat DIGIT HD4 CX), tudi ta dobi zanič signal na 722 MHz.... Kar pomeni, da je problem v napeljavi, ki pa sem jo preveril in vse kable zamenjal s kvalitetnejšimi. Malo sumim, da gre za kakšne probleme z ozemljitvami....
|
|
|
|
||
|
![]()
Vem, da nekatere frekvence sat. sprejemnika motijo DECT (brezžični stacionarni telefoni). Morda je v tem primeru enako-ugibam, naj da še kdo kako idejo, nasvet...
|
|
|
|
||
|
![]()
No, zdaj sem se odločil, da poizkusim še zadnjo varianto - zamenjal bom delilnik signala s profesionalnim - tako bom prišel iz dveh zaporednih delilnikov na samo enega, ki bo kabel razdelil na vse tri veje (trenutno se kabel razdeli najprej na dve veji, nato pa ena veja še dodatno na dve, in na eni izmed teh je problem) in dodatno povezal še galvanski ločilnik (ta pa naj bi odpravil motje zaradi različnih ozemljitvenih potencialov). Strošek dobrih 20 EUR za vse skupaj (plus moje delo). Bom poročal o rezultatih...
|
|
|
|
||
|
![]()
Pozdravljeni,
težave se lahko pojavljajo tudi v primeru, ko gre kabel najprev v video rekorder ali drugo podobno napravo in iz te v TV, saj bi lahko dodal kakšno svojo frekvenco. Glede na to, da se poizkuša z izbiro različnih držav, pa bi lahko šlo tudi za omejitev na določenem kanalu. Če gre za težavo zgolj na enem TVju je običajno vzrok lokalno in se predlaga, da se poizkusi čimbolj direktno z čim manj vmenimi členi (naprave, razdelilci, ...). Lep pozdrav Sašo |
|
|
![]() |
Značke |
522, kabelske, mhz, sigitalne, signal, slab |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Šport klub na siol tv | lepotec | SiOL TV | 2326 | 11.02.2012 21:29 |
Nekompresiran signal | TDtrax | SiOL TV | 29 | 04.10.2010 12:33 |
gsm signal - repetitor pomoč? | bejba020 | Hi-Fi in elektronika | 4 | 15.06.2009 14:36 |
HDMI signal iz Sagema v eni od VESA locljivosti? | fr7pu2af9b | SiOL TV | 0 | 06.10.2007 04:08 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 07:59.