|
|||||
|
![]() Citat:
__________________________________________________ ________ Baldrick, believe me, eternity in the company of Beelzebub and all his hellish instruments of death will be a picnic compared to five minutes with me and this pencil if we can't replace this dictionary. |
||||
|
|
|||
|
![]() Citat:
Ostalo so le lokalni predpisi, ki za tujce niso obvezujoči. Pa se na to vsi požvižgajo. Tudi Italijani (in še nekateri) zahtevajo odsevni jopič, pa tudi ni v skladu s konvencijo. |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
Nic ni tako kot se zdi... bistvo je ocem skrito |
||
|
|
||
|
![]()
Zelo lepo smo se imeli. Ljudje prijazni, gostoljubni, nikjer nismo naleteli na negostoljubnost in odpor. No, morda zato, ker smo bili na otoku, kjer so že po pravilu ljudje bolj gostoljubni kot na celini. Odločili smo se, da tudi prihodnje mesto najamemo isti apartma.
Black and White is low!! |
|
|
|
||
|
![]()
Se spomnim, da so enkrat pred letošnjo poletno sezono imeli na Radio City tako vprapšanje, pač kakšne so izkušnje naših turistov na hrvaškem morju... Pa je edn poslišalec rekel, da ko pride s familijo v kako restavracijo al pa kaj podobnega, da govori z natakarji v nemškem jeziku, kao da je Nemški turist, in seveda so vsi prijazni, hitra postrežba - pač, vse je OK. Ko pa plača, se pa zahvali v slovenskem jeziku, češ "evo, pa sem vas ..."
![]() ............................................ dobro jutro |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() ............................................ dobro jutro |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() ![]() To po mojem menju prav glupo izpade. In to za tega turista, se razume. Če že igra, naj igra do konca! Jaz sem se take metode poslužil samo enkrat, ko sem od Hrvata nekaj res krvavo rabil in sem ocenil, da kot Slovenec skoraj zagotovo ne bi dobil. Seveda je uspelo, domačin je bil sladek kot med (sem močno stiskal rit, da se mi ne bi kam zavlekel). Še danes sem prepričan, da mi kot Slovencu drugače ne bi uspelo. Šlo je pa za to, da sem z jadrnico zasedel plac, kjer so bili parkirani domačinski čolni. Vreme je bilo precej slabo in če bi šel na plac za turiste, bi bila celo noč tuga, pa še ni nujno, da bi jo sploh odnesel brez škode. Domačin je prišel s prepirljivim namenom, da me odpodi stran s svojega placa, pa smo ga v italijanščini lepo prosili, če nas pusti za eno noč na "njegovem" placu. |
||
|
|
||
|
![]()
Zanima me, ali kdo ve, kako je zdaj s tem carinjenjem neregistriranih prikolic na Hrvaškem. Do kdaj mora biti to urejeno in o kakšnih zneskih govorimo. Baje se carina izračuna glede na vrednost (iz kupoprodajne pogodbe) prikolice!! Tudi če je stara nad 10 let?? Prosim čimveč informacij!!
|
|
|
|
||
|
![]() Tkole nekak je pr nas :D PLAČILO CARINE ZA PRIKOLICE Ni kaj, kdor želi drugo leto letovati s prikolico na Hrvaškem bo moral do konca meseca še nekoliko seči v žep in plačati stroške carine za svojo prikolico, če jo bo želel obdržati na ozemlju R. Hrvaške. To je dejstvo, ki se ga ne da spremeniti, tukaj pa vam dajemo nekaj napotkov, kako to najlaže storite. Na recepciji dvignite ustrezen obrazec – Prijavo in jo izpolnite s podatki o prikolici in naslovu lastnika, ter številko osebne ali pasuša. Pri navedbi cene prikolice ne pretiravajte, saj je tudi od vrednosti prikolice odvisno, kako vam jo bodo ocarinili. Obrazec oddajte v recepciji, v kolikor pa želite zadevo urediti sami, ga lahko odnesete na carino, ki se nahaja ob hipermarketu Plodine, južno od Umaga. Cariniki upoštevajo predvsem letnik prikolice in njeno dolžino, ter seveda vrednost, ki ste jo napisali. Seveda ne pretiravajte s prenizko ceno, saj je v takem primeru ne bodo upoštevali resno ampak vam bodo nabili ceno po lastni presoji. Izkušnje iz AC XY kažejo, da je do sedaj najvišja carina znašala 2900 Kn, najnižja pa 700 Kn. Na primer carina za Adrijo dolgo 4, 5 metrov, staro 20 let znaša med 1800 in 2200 Kn. ![]() Mislm, da je rok konc mesca ![]() ![]() Kaj bomo dobrega jedli? |
|
|
|
||
|
![]()
hmmm...a ste prepričani, a je ta zakon že v veljavi? al je to samo del tistega predloga, ki so ga še za nedločen čas zavrnili, da ga bolje pripravijo?
jaz nisem ravno najbolj prepričan, da ta zakon že velja, lahko pa se motim? ![]() _________________________ In the 60's, people took acid to make the world weird. Now the world is weird and people take Prozac to make it normal. |
|
|
Značke |
hrvaškem, medulin, mnenje, pjesčena, počitnice, uvala |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 05:03.