|
SiOL Komunikator SiOL komunikator je programska oprema za neposredno sporočanje, ki vam omogoča komuniciranje s prijatelji ali poslovnimi partnerji, z uporabo tekstovnih sporočil, izmenjavo datotek ter IP telefonijo in video klici. Združljiv je z najpopularnejšimi sistemi za neposredno sporočanje, kot so MSN Messenger, Yahoo Messenger, Google talk, Jabber in AIM. |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
Zdravo,
je komu uspelo povezat Asteriska s Siolovim streznikom namesto Komunikatorja ? Lahko prosim objavite nastavitve za SIP trunk na Asterisku ... Zanima me tudi ali je komu uspelo Asteriska uporabit za IP telefonski prikljucek (baje zahtevajo, da dobi IP od Siolovega streznika in je to lahko problem, ker Asterisk laufa kot streznik na lokalnem IPju). Ne vem morda posebna mrezna kartica lahko resi ta problem? Je kdo ze to raziskal ? LP, Bulek. |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
Kaj pa za SIOL IP telefonijo ? LP, Bulek. |
||
|
|
||
|
![]()
Madmitch,
Prosim, objavi nastavitve za Asterisk (Trixbox), glede na XML datoteko Siolovega komunikatorja. Verjetno ti bo veliko uporabnikov zelo hvaležnih. LP, Tomaž |
|
|
|
||
|
![]()
Meni je uspelo nastaviti SIP trunk za odhodne klice. Torej nastavitve preko freePBX-a:
Dodati je treba SIP trunk (login kot maint, freePBX, setup, Trunks, add SIP trunk): V polje Outbound Caller ID se lahko vpiše karkoli. Zanimivo je, da napišem svoje ime in telefonsko številko, potem pa telefon klicanega izpiše moje ime. Torej moja nastavitev: "Aljaz" <00386599*****> Never Override CallerID: vseeno Maximum channels: 1 Outgoing dial Rules: vse prazno Outgoing Settings: Trunk Name: SiOL (oz. katerokoli ime) Peer Details: host=voip.siol.net secret=***geslo za komunikator*** type=peer username=599****** Vse ostalo prazno. Potem je pa potrebno na Outbound routes dodati Route: Nastaviti neko ime, vse ostalo pa pustiti prazno. Treba je še nastaviti Dial patterns Moje nastavitve za Dial patterns: 0801000 059XXXXXX Trunk sequence: SIP/SiOL Te nastavitve delujejo brez problemov! Poizkušal sem že vse možne nastavitve, da bi vzpostavil dohodne klice, vendar vedno ko pokličem, dobim siolovo sporočilo, da številka ni dosegljiva. Klical sem že na 080 1000, kjer pravijo, da telefonske pomoči za takšne stvari ne nudijo in da naj vprašam na forum. Torej: Prosim za pomoč.... Hvala, Aljaž |
|
|
|
||
|
![]()
a ti sploh opravi sip registracijo? voip.siol.net udp 5060
naš sip strežnik potem pošilja keepalive na port, s kjer je registracija prišla. če ta port ni na voljo, lahko da registracija pade. |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Torej v outgoing settings imam nastavljeno (kot že zgoraj opisano) takole: host=voip.siol.net secret=***geslo za komunikator*** type=peer username=599****** Te nastavitve očitno vplivajo, da se potem strežnik prijavi na siolov strežnik in mi dovoli opraviti izhodne klice. Dohodni klici niso mogoči. A moram za dohodne klice nastaviti še kakšne posebne nastavitve? Asterisk ponuja nastavitve za Incomming settings, kjer sem poskusil že veliko možnosti... brez uspeha Mogoče je nastaviti še registration string (verjetno registracija, ki jo ti misliš): V to polje sem poskusil vnesti že vse mogoče, vendar registracija ne uspe. V logu vedno preberem isto: Oct 16 20:58:19 NOTICE[2749] chan_sip.c: -- Registration for '599**moja številka**@voip.siol.net' timed out, trying again (Attempt #26) Oct 16 20:58:19 DEBUG[2749] chan_sip.c: Scheduled a registration timeout for voip.siol.net id #179127 Moje ideje za registration string, ki niso delovale: 599**moja številka**:**geslo za komunikator**@voip.siol.net 599**moja številka**:**geslo za komunikator**@voip.siol.net:5060 599**moja številka**:**geslo za komunikator**@voip.siol.net/**moja številka** Ne glede na nastavitve v Incoming settings in Registration string, odhodni klici vedno delujejo. Veš mogoče kje je moja napaka? |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
za registracijo imam naslednje: register => 599xxxxx:<GESLO>@voip.siol.net/599xxxxx potrebno pa je tudi naslednje: maxexpiry=3600 defaultexpiry=600 pa pri definiciji SIP trunka je verjetno potrebno: insecure=very Ima kdo kakšno idejo zakaj odhodni klici ne delujejo oz. takoj ko se oglasiš prekine ? |
||
|
|
|||
|
![]() Citat:
![]() Pojma nimam zakaj se pri tebi to zgodi. Če hočeš mi lahko pošlješ tvoj sip.conf file, pa pogledam kje se nastavitve razlikujejo... Lp, Aljaž |
||
|
|
||
|
![]()
a lahko še jaz dobim kakšen config, predvsem za vhodne klice? izhodni mi delujejo brez problema!
|
|
|
![]() |
Značke |
asteriska, povezava, preko, sip, trunka |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
internet povezava prekinja,.. | matej66 | Tehnična pomoč | 9 | 07.06.2007 13:57 |
povezava Sagem SBT z TV preko HDMI | popek | SiOL TV | 6 | 25.03.2007 22:07 |
Siol TV povezava preko ruterja? | davidoff | SiOL TV | 4 | 05.01.2007 21:40 |
ADSL povezava preko Sagema | Janco | Tehnična pomoč | 2 | 03.01.2007 21:32 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 18:21.