|
SiOL Komunikator SiOL komunikator je programska oprema za neposredno sporočanje, ki vam omogoča komuniciranje s prijatelji ali poslovnimi partnerji, z uporabo tekstovnih sporočil, izmenjavo datotek ter IP telefonijo in video klici. Združljiv je z najpopularnejšimi sistemi za neposredno sporočanje, kot so MSN Messenger, Yahoo Messenger, Google talk, Jabber in AIM. |
![]() |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]() |
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
Pod register string v Freepbx sem poskušal: 599xxxxx:geslo@voip.siol.net/599xxxxx 599xxxxx:geslo@voip.siol.net 599xxxxx:geslo@voip.siol.net:5060 vedno bodim error: Got Sip Response 423 "Interval Too Brief" Če kaj nastavljam pod user details, ni razlik. Kar mislim, da tudi ne vpliva, ker če odstranim vrstico register string, potem se sploh ne skuša prijavit. Klici ven pa delujejo ok. Mogoče kak nasvet? |
||
|
|
||
|
![]()
Poskušal sem ga dat v DMZ, ker sem sumil, da ga moti NAT, pa je enako.
Tcpdump vidi promet tja in nazaj... Ni mi jasno... Mogoče pa je siol kaj namenoma omejil? |
|
|
|
||
|
![]()
Pozdravljeni.
Cel dan se že mučim z vhodnnimi klici in bi Vas lepo prosil za pomoč. Imam Asterisk (Elastix). Izhodni klici delujejo, le vhodni nočejo. Mi lahko prosim zaupate nastavitve, da bo zadeva funkcionirala: Trenutne nastavitve: Trunks: General Settings Outbound Caller ID: "Ime" <00386599XXXXX> Outgoing Settings Trunk Name: SiOL PEER Details: host=voip.siol.net secret=password type=peer username=599XXXXX Incoming Settings User Context:599XXXXX User Details: - sem probal dosti različnih context=from-trunk fromuser=599XXXXX insecure=very secret=pasword type=user username=599XXXXX Register string: 599XXXXX ![]() V naprej se Vam lepo zahvaljujem. Lp, KD |
|
|
|
||
|
![]()
Meni tudi ne uspe...
Ven lahko klicem , notri ne dobim, je vedno tiho... Je komu uspelo? Lepo prosim za pomoc!! |
|
|
|
||
|
![]()
Mislim, da je problem v Routerju. Jest imam spredej router. Asterix (elastix) ni povezan direktno na modem.
Siol komunikator pa uporablja proxi in se tako izogne port forwardu na routerju. Mislim da zato za s to aplikacijo inbound klici delajo z Asteriskom pa ne. Malo sem bral, da je treba ene porte forwardat al pa mogoče celo na routerju naredit Voip Proxy. Vem da DD-WRT to ima. Danes ponoči bom zadevi prišel do dna in javil kako pa kaj. Če pa kdo točno ve katere porte je treba odpret in kaj je najbolje naresti, bi mi pa prihranil nekaj ur iskanja. Lp, Dali |
|
|
|
||
|
![]()
DELA !!! Po treh dneh !!!
Konektaš se na Asterisk server s SSH-jem (putty). Jest mam Elastix verzijo asteriska, samo sej je isto. asterisk -r sip set debug kličeš server in gledaš kaj se dogaja z inbound klici. Potem pa Googlaš errorje in ti slej ko prej telefon zazvoni ![]() CLI ukazi ki jih je vredno poznati: sip reload sip show settings cela lista tukaj Če si za routerjem je dobro odpret oziroma forwardat porte: SIP 5004-5082 TCP+UDP RTP 10000 - 10500 UDP No zdej pa še nastavitve: GENERAL SETTINGS - Allow Anonymous Inbound SIP Calls? YES TRUNK: Outbound Caller ID: "Ime" <00386599XXXXX> Trunk name: Siol Peer details: host=voip.siol.net secret=<geslo> type=peer username=599XXXXX User context: 599XXXXX Register String: 599XXXXX:geslo@voip.siol.net/599XXXXX Pazi !!!! User details okno v Web GUI-u očitno ne dela. Mogel sem naslednje vnest direktno v "sip_general_custom.conf" insecure=very maxexpiry=3600 defaultexpiry=600 Inbound routes: DID Number: 599XXXX Fax: Dissabled Extension: izbereš napravi ki hočeš da zvoni. Lp, kd |
|
|
|
||
|
![]()
Lepa, lepa hvala!
Najbolj je pomagalo tole: Pazi !!!! User details okno v Web GUI-u očitno ne dela. Mogel sem naslednje vnest direktno v "sip_general_custom.conf" insecure=very maxexpiry=3600 defaultexpiry=600 Tole ocitno pri elastixu (freepbx) ne funkcionira in je res treba na roko vpisat. Sicer me tale "insecure=very" malce sekira , ker sploh ne vem kaj sem s tem naredil, vem le da sedaj stvar DELUJE!!! |
|
|
|
||
|
![]()
Pozdravljeni mojstri !
Evo še mojih težav. Asterisk mi javi da je trunk online, vendar dohodni klici (Zveze trenutno ni mogoče vzpostaviti) Odhodni klici pa tudi ne grejo skos. Seveda sem šel po vaših nastavitvah vendar ne vem kako naprej ? LP Blond |
|
|
|
||
|
![]()
Zdravo.
Mogoče kdo ve ali je Siol karkoli spremenil na svojem Cirpack serverju za SIP, ker od sobote 27.11 dalje ne delajo več klici. Seveda je govora o asterisku, ker sip klienti delajo. |
|
|
![]() |
Značke |
asteriska, povezava, preko, sip, trunka |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
internet povezava prekinja,.. | matej66 | Tehnična pomoč | 9 | 07.06.2007 13:57 |
povezava Sagem SBT z TV preko HDMI | popek | SiOL TV | 6 | 25.03.2007 22:07 |
Siol TV povezava preko ruterja? | davidoff | SiOL TV | 4 | 05.01.2007 21:40 |
ADSL povezava preko Sagema | Janco | Tehnična pomoč | 2 | 03.01.2007 21:32 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 17:11.