|
Računalništvo in internet internet, hardware, software ... |
|
Orodja za teme |
|
||
|
![]()
LP,
ravnokar sem dobil nov računalnik, ki še nima prednaloženega operacijskega sistema. Ko sem ga sam želel naložiti se je zaustavilo pri izbiri gonilnikov za disk (Hitachi SATAII), ki sem jih dobil zraven, vendar je problem ta, da kljub pravilni izbiri (predvidevam, ker sem poizkusil vse možne variante) diska v naslednji stopnji še vedno ne zazna. V priloženem priročniku za matično ploščo je naveden natančen opis, kako se reši zadeva, vendar zaradi približno osmih postopkov, nekateri se celo med sabo izključujejo in tako še bolj zakomplicirajo stvar, problema ne znam rešiti sam. Je to dolžnost firme pri kateri sem kupil računalnik (OP nisem kupil pri njih poleg računalnika). Kaj bi moral storiti ? Hvala, Dragon PS: v priročniku je opis za konfiguracijo diska preko BIOSA. |
|
|
|
||
|
![]() ![]() |
|
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
nesformatiran disk ?
po mojem da... kaže ti samo velikost predpomnilnika |
|
|
|
||
|
![]()
Ja je nesformatiran, ker je nov in itak nimam vpogleda vanj. To je tak ko kupiš nov disk, da ga daš v ohišje za prenosnega ga morš sformatiran, da dela pol, sam da tam delaš preko OS, tule pa ne vem kako. Sliki pa nista moji (Hitachi SATAII 500GB mam drugač).
|
|
|
|
||
|
![]()
Mislim, da moraš neki v biosu nardit ne vem pa kako.
|
|
|
|
||
|
![]()
Možno je da je potrebno sata disk omogočiti v BIOS-u in nato naložiti driver "Load driver". Malo se moraš poigrati, ponavadi piše v navodilih od matične kaj je potrebno narediti.
|
|
|
|
|||
|
![]() Citat:
|
||
|
|
||
|
![]() |
|
|
|
||
|
![]()
V navodilih piše (preden preide na poglavje o inštalaciji Viste) The procedure below assumes that only one RAID array exists in your system.
![]() ![]() |
|
|
Značke |
inštalacija, nov, računalnik, viste |
«
Prejšnja tema
|
Naslednja tema
»
Orodja za teme | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Avtor teme | Forum | Odgovori | Zadnje sporočilo |
Ponovna namestitev Viste | markokov | Računalništvo in internet | 2 | 03.02.2008 14:50 |
računalnik zanič ali moja napaka? | firemen | Računalništvo in internet | 36 | 28.11.2007 18:20 |
Časovni pas: GMT +1. Trenutno je ura: 11:38.